Συναυλία διεκδίκησης των πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία παρά τον άστατο καιρό η συναυλία διεκδίκησης των πρωτοβάθμιων σωματείων Ρεθύμνου την περασμένη Πέμπτη.  Την συναυλία που μεταφέρθηκε στην εσωτερική αίθουσα εκδηλώσεων στο σπίτι του πολιτισμού άνοιξε η Μαρία Κώττη με το συγκρότημά της αποτελούμενο από τους Μιχάλη Ζεγα, Μιχάλη Αυλωνίτη και Χριστόφορο Πιτσιδήμο. Με μουσικές που πάντρεψαν την σύγχρονη μουσική με την παραδοσιακή, με γνωστά και άγνωστα τραγούδια το συγκρότημα ταξίδεψε το κοινό στο παρελθόν και το παρόν. 

  Εκ μέρους των σωματείων καλωσόρισμα απεύθυνε  η Κλεοπάτρα Περάκη πρόεδρος του σωματείου προσωπικού καθαριότητας δημόσιων και ιδιωτικών κτηρίων. Αφού ευχαρίστησε θερμά τους καλλιτέχνες για την συμμετοχή τους επισήμανε ότι αυτή η συναυλία αποτελεί συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος κόντρα στην πολιτική που μετράει της ζωές των εργαζομένων σαν κόστος με τραγικά αποτελέσματα. Έκλεισε με ένα ποίημα του Αποστόλη Ζυμβρακάκη με τίτλο «Κοίτα την δουλειάς σου» και με την υπόσχεση ότι δεν θα κοιτάξουμε την δουλειά μας αλλά θα αγωνιστούμε με μεγαλύτερη αυταπάρνηση για τα δικαιώματά μας. 

  Στην συνέχεια η συναυλία συνέχισε με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα από τους Μανώλη Ψαράκη και Στέλιο Παπαμιχαήλ και έκλεισε με κρητικές μελωδίες από το σχήμα του Λευτέρη Τζαγκαράκη, του Αποστόλη Ιλερή και του Ηλία Κατσαβίδη. 

Τα σωματεία έδωσαν το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στην Πρωτομαγιάτικη συγκεντρώση που ήδη προετοιμάζεται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί