ΕΦΚΑ: Σύνταξη… 12,50 ευρώ σε καρκινοπαθή με 35 χρόνια υπηρεσίας!

Μια απίστευτη ιστορία, για σύνταξη μόλις 12,50 ευρώ που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ σε καρκινοπαθή με 35 χρόνια στο Δημόσιο βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο εν λόγω καρκινοπαθής λαμβάνει σύνταξη μόλις… 12,5 ευρώ τον μήνα, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ.

Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος θα έπρεπε κανονικά να λάβει μεικτές αποδοχές ύψους 1.027,68 ευρώ (413,76 ευρώ εθνική σύνταξη και 613,92 ευρώ ανταποδοτική σύνταξη).

Ωστόσο, οι κρατήσεις που έγιναν στα χρήματα αυτά ανέρχονται στα 1.015,18 ευρώ, μετά και την εξαγορά πλασματικού χρόνου τεσσάρων ετών που κοστολογήθηκε στα 348 ευρώ.

Σε επιστολή του στο OPEN ο καρκινοπαθής αναφέρει:

«Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται… Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα; Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι΄ αυτόν τον λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής)».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί