ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ο Μητσοτάκης τρέμοντας τις αποκαλύψεις απειλεί τον Ράμμο

Μια φωτογραφική διάταξη με την οποία εξαπολύονται απειλές κατά του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, καθώς και κατά των στελεχών της ΑΔΑΕ, «γιατί έκαναν το καθήκον τους προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη ντροπιαστική για τη χώρα υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών» κάνουν λόγο με κοινή ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης σχετικά με εμβόλιμο άρθρο στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Δείτε:

Φωτογραφική διάταξη με απειλές για δίωξη σε Ράμμο – Μενουδάκο φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη, με εισηγητή τον κ. Βορίδη, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, εμβόλιμα και χωρίς να έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση, άρθρο, με το οποίο προβλέπεται πως τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να διώκονται «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

«Προφανώς οι εκ δόλου ενέργειες δύνανται να διώκονται, η παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών πώς ακριβώς συνδέεται όμως με τις εκ δόλου τελεσθείσες πράξεις; Και γιατί μόνο αυτή η παραβίαση και όχι και άλλες παραβιάσεις;» σχολιάζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιοι τονίζοντας ότι πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο ότι «το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συγχωρεί αυτούς που υπερασπίζονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία απέναντι στις εκτροπές του».

«Στην τελευταία νομοθετική του πρωτοβουλία, (σ.σ. του “καθεστώτος Μητσοτάκη”) προτού οι πολίτες τον στείλουν στο σπίτι του, αποφάσισε να αναβιώσει σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, στο κράτος των διώξεων και της τρομοκρατίας», σημειώνουν ο Κ. Ζαχαριάδης και Μ. Χατζηγιαννάκης προσθέτοντας ότι «η δημοκρατική, διαφανής και θεσμική λειτουργία της χώρας αποκαθίσταται με την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Από την πλευρά του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος αναφέρει ότι «μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το Predator, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την χυδαία επιχείρηση φίμωσης συγκεκριμένων Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν έφτανε μόνο η στοχοποίηση και οι απειλές κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου. Δεν έφτανε μόνο η προσπάθεια απομάκρυνσης και του κ. Μενουδάκου της ΑΠΔΠΧ και του κ. Ράμμου της ΑΔΑΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης σε άσχετο νομοσχέδιο συμπεριέλαβε διάταξη που υποτίθεται ότι αφορά θέσπιση ενός ακόμα ακαταδίωκτου, αυτή τη φορά σε σχέση με συγκεκριμένες συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές και το προσωπικό τους. Όμως, τρέμοντας κάθε είδους αποκάλυψη για τη δράση τους στην υπόθεση των υποκλοπών, όχι τυχαία διατηρεί και επισείει ως απειλή τη δυνατότητα ποινικής δίωξης για πράξεις παραβίασης απορρήτου ακόμη κι αν όταν έχουν γίνει από αμέλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης μάταια παλεύει να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος. Στις 21 Μάη τελειώνει η συγκάλυψη και έρχεται η αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές και τα κακόβουλα λογισμικά, Σοφί Ιν΄τ Φελντ σχολιάζοντας το «φυτευτό» από το Μαξίμου άρθρο σημείωσε ότι «οι νέοι κανόνες που διέπουν τα μέλη των ανεξάρτητων οργάνων φαίνεται να αποδυναμώνουν, όχι να ενισχύουν την ανεξαρτησία τους».

Αναλυτικά η κοινή δήλωση Κώστα Ζαχαριάδη και Μίλτου Χατζηγιαννάκη:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με εισηγητή τον κ. Βορίδη, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, εμβόλιμα και χωρίς να έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση, άρθρο, με το οποίο προβλέπεται πως τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να διώκονται «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Προφανώς οι εκ δόλου ενέργειες δύνανται να διώκονται, η παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών πώς ακριβώς συνδέεται όμως με τις εκ δόλου τελεσθείσες πράξεις; Και γιατί μόνο αυτή η παραβίαση και όχι και άλλες παραβιάσεις;

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για διάταξη που «φωτογραφίζει» απειλώντας τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, καθώς και στελέχη της ΑΔΑΕ, γιατί έκαναν το καθήκον τους προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη ντροπιαστική για τη χώρα υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που πλήγωσε και συνεχίζει να πληγώνει την Δημοκρατία στην χώρα. Υπόθεση για την οποία η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς. Προσπαθούν να τους τιμωρήσουν και να τους φοβίσουν, επειδή λειτούργησαν σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συγχωρεί αυτούς που υπερασπίζονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία απέναντι στις εκτροπές του. Στην τελευταία νομοθετική του πρωτοβουλία, προτού οι πολίτες το στείλουν στο σπίτι του, αποφάσισε να αναβιώσει σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, στο κράτος των διώξεων και της τρομοκρατίας

Ό,τι κι αν κάνουν ο πολιτικός χρόνος έχει τελειώσει. Η δημοκρατική, διαφανής και θεσμική λειτουργία της χώρας αποκαθίσταται με την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί