Κολωνός: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου – Ζητά αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης

Την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης που έπεσε θύμα παιδοβιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό ζητά η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας.

Είχε προηγηθεί η πρωτοφανής επίθεση με μαχαίρι σε βάρος του παιδιού που έγινε γνωστή χθες. Ένας άνδρας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με ποδονάρια στα παπούτσια του, επιχείρησε να εισβάλει με μαχαίρι στο σπίτι της θείας της, τραυματίζοντας το παιδί στο χέρι. Επίσης, τόσο η 12χρονη όσο και ο μικρότερος αδερφός της, έχουν δεχθεί ξανά απειλές και εκφοβισμό.

Το πρωί της Τρίτης οι δικηγόροι της ζήτησαν άμεση προστασία του παιδιού, ενώ υπέβαλαν και στην αρμόδια ανακρίτρια αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση.

Η μία εκ των δύο δικηγόρων της 12χρονης Αντωνία Λεγάκη βρέθηκε στην ανακρίτρια όπου και κατέθεσε το σχετικό αίτημα, καθώς όπως αναφέρεται η ανήλικη κατονομάζει 6-7 νέα πρόσωπα ως κακοποιητές της.

Η ίδια συνδέει τις απειλές και την επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη με τα παραπάνω. Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα είχε κατατεθεί επίσης αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση από την άλλη δικηγόρο της 12χρονης κα Ασπασία Ταραχοπούλου, το οποίο ωστόσο είχε απορριφθεί ως «αόριστο».

Σημειώνεται ότι η ΕΛΑΣ προχώρησε σε προκλητικές δικαιολογίες, λέγοντας ότι η 12χρονη «δεν υπέβαλε αίτημα φύλαξης», ενώ έκανε υποδείξεις και στα ΜΜΕ για το πώς θα χειριστούν το θέμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί