Στο πλευρό του αγώνα των συμβασιούχων Ο.Τ.Α. για την παραμονή στην εργασία τους, οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου, καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, δίπλα στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για την παραμονή στην εργασία των συμβασιούχων συναδέλφων τους, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης.

Δείτε:

Δυναμική κινητοποίηση των συμβασιούχων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι: 

«Οι εκατοντάδες συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, εργατοτεχνίτες, διοικητικοί υπάλληλοι, κινδυνεύουν οριστικά να χάσουν την εργασία τους.  

Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επιβεβλημένη, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η απομάκρυνσή τους θα σημάνει την αδυναμία των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. να επιτελέσουν τη λειτουργία τους και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους δημότες.

Μάλιστα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ληφθεί επιτέλους μια γενναία απόφαση για την οριστική επίλυση αυτής της κατάστασης στην οποία εδώ και καιρό έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι και να μονιμοποιηθούν στις θέσεις στις οποίες υπηρετούν.

Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση δε φαίνεται να διαθέτει την απαιτούμενη πολιτική βούληση προς αυτή την κατεύθυνση

Οι εργαζόμενοι, να μονιμοποιηθούν στις θέσεις στις οποίες υπηρετούν, εφόσον συντρέχουν ισχυροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, που αφορούν εκτός άλλων και τη δημόσια υγεία. Η επίλυση του ζητήματος απαιτεί πολιτική βούληση υπέρ των συμβασιούχων, την οποία η σημερινή Κυβέρνηση δεν διαθέτει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των συμβασιούχων υπέρ του δικαιώματός τους για σταθερή και μόνιμη  εργασία και απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή εργασιακής ομηρίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί