Μ. Θραψανιώτης: Μεγάλη υστέρηση υδατικών αποθεμάτων στο Μεραμπέλλο

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη είχε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η κ. Μαρία Βάρδα Δημοτική σύμβουλος και συντονίστρια της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αγίου Νικολάου.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον νομό, με έμφαση τον Πολιτισμό, τις Υποδομές (ΒΟΑΚ, Νερά), την εκπαίδευση κ.α.

  Συζήτηση έγινε για την επέκταση δικτύου άρδευσης Κριτσάς. Είχε κατατεθεί αίτημα, σε προηγούμενη συνάντηση, από αντιπροσωπεία του ΑΣ Κριτσάς και του προέδρου ΤΟΕΒ Μεραμπέλου.

  Εκτενής αναφορά έγινε για την Λιμνοδεξαμενή Κρούστα και Οροπεδίου Καθαρού “Τσιμπιστή”, με τον Μανόλη Θραψανιώτη να επισημαίνει την υστέρηση της περιοχής Δήμου Αγίου Νικολάου σε ταμιευτήρες νερού. 

  Ο Βουλευτής τόνισε ότι η  Ανατολική Κρήτη “είναι περισσότερο ευάλωτη στην κλιματική κρίση και η εξασφάλιση υδατικών πόρων κρίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ”. Επεσήμανε επίσης ότι η Λιμνοδεξαμενή του Κρούστα είναι ένα έργο ώριμο για να προχωρήσει και έχει την έγκριση του Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη για χρηματοδότηση της μελέτης.

  “Πρωταρχικός στόχος η υλοποίηση του έργου. Δεν χωρούν αντιπαραθέσεις και εγωισμοί “.

Ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί