Εθελοντική αιμοδοσία & συλλογή τροφίμων για ευπαθείς οικογένειες στη Ν. Αλικαρνασσό

Την Τετάρτη 05/4/2023

Οι ανάγκες σε αίμα κάθε χρόνο στη χώρα μας, γύρω από την περίοδο του Πάσχα είναι αυξημένες. Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» διοργανώνει εντατικοποιημένο πρόγραμμα αιμοδοσιών και ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία το προσεχές διάστημα για να συμβάλει στην ύπαρξη σταθερών αποθεμάτων σε αίμα.  

Προσκαλούμε τους τακτικούς και νέους αιμοδότες και αιμοδότριες να προσφέρουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05/4/2023 στην αίθουσα του I.N Αγίου Νικολάου Ν. Αλικαρνασσού και ώρες 16:30 – 20:00. Την αιμοδοσία επιμελείται ο “Αιματοκρήτης” με την βοήθεια της Ενορίας του Αγίου Νικολάου και σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Οδηγίες για τους αιμοδότες

  • Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα. 
  • Λαμβάνονται 450ml αίματος (από τα 6-7 λίτρα που έχει ο οργανισμός) με μια ανώδυνη, ακίνδυνη και σύντομη αιμοληψία (περίπου 5-6 λεπτά διαρκεί αυτή καθαυτή η αιμοδοσία). 
  • Δεν απαιτείται η προσκόμιση ιατρικών εξετάσεων καθώς ο αιματοκρίτης και η αρτηριακή πίεση μετράται από τον ιατρό της αιμοδοσίας ο οποίος ενημερώνει απευθείας αν κάποιος μπορεί να αιμοδοτήσει, ανάλογα με το ιστορικό του. 
  • Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.  

Παράλληλα σημεία “γρήγορης” ενημέρωσης στην είσοδο της αιμοδοσίας:

Εξειδικευμένοι εθελοντές του Αιματοκρήτη είναι στη διάθεση όποιου συμπολίτη μας επιθυμεί γύρω από τα θέματα της αιμοδοσίας αλλά και της δωρεάς μυελού οστών, δωρεάς αιμοπεταλίων και δωρεάς οργάνων. Οι αιμοδότες μπορούν επίσης να απευθυνθούν στα τηλ. 2810 239773 και 6978-247010 και στο aimatocritis@hotmail.com για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

  • Σε όλη τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα για το συσσίτιο της Ενορίας για την περίοδο του Πάσχα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί