Δυναμική κινητοποίηση των συμβασιούχων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Δυναμικό «παρών» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου δίνουν από το πρωί οι συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι αγωνίζονται για την παραμονή τους στην εργασία τους.

Στο πλευρό των συμβασιούχων βρέθηκε πλήθος σωματείων και φορέων, καθώς και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Συντονιστή Δ. Κλαράκη και τους Βουλευτές του Νομού: Σ. Βαρδάκη, Ν Ηγουμενίδη, Χ. Μαμουλάκη.

Να θυμίσουμε ότι οι συμβασιούχοι του Δήμου Ηρακλείου και άλλων Δήμων του νομού, εκτός από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, βρίσκονται σε 48ωρη απεργία, με τον δήμο Ηρακλείου να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην αποθέτουν τα απορρίμματά τους στους κάδους και σε δημόσιους χώρους.

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Και στους ΟΤΑ με την  απαξίωση και τα αδιέξοδα που η κυβέρνηση δημιουργεί, ωθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην λογική της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και δομών

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρει:

Με μεγάλη συμμετοχή και παλμό η συγκέντρωση των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α. Με τη συμπαράσταση πλήθος σωματείων και Φορέων, (η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ συμμετείχε με αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Συντονιστή Δ. Κλαράκη και τους Βουλευτές του Νομού: Σ. Βαρδάκη, Ν Ηγουμενίδη, Χ. Μαμουλάκη), συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και εκδήλωσαν την οργή τους για τη ΝΔ, που ουσιαστικά τους έχει ομήρους και τους οδηγεί στην ανεργία. 

Αναδείχθηκε η κρισιμότητα της στήριξης του Δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η παραμονή των εργαζομένων που κρίνονται αναγκαίοι για την ελάχιστη καθημερινή λειτουργία υπηρεσιών της. 

Καταγγέλθηκε η νεοφιλελεύθερη πολιτική που πρεσβεύει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), που οδηγεί στο ξεπούλημα και στην ιδιωτικοποίηση κάθε Δημόσιας και Κοινωνικής δομής του κράτους. Και στους ΟΤΑ με την  απαξίωση και τα αδιέξοδα που η κυβέρνηση σήμερα εντέχνως δημιουργεί και εντείνει, ωθεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην λογική της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και δομών. 

Στις υπηρεσίες πρασίνου, στα τεχνικά συνεργεία, στην καθαριότητα, στις κοινωνικές δομές, στους Παιδικούς μας Σταθμούς, στις διοικητικές υπηρεσίες, εργάζονται άνθρωποι που έχουν δώσει την ψυχή τους στις κρίσιμες ημέρες της Πανδημίας, αν αυτοί λείψουν, θα καταρρεύσουν και οι Ο.Τ.Α, θα πάψουν να επιτελούν το έργο τους. 

Σε τούτες τις αλήθειες η ΝΔ, δεν απαντά, ασχολείται με την συγκάλυψη των σκανδάλων, των απευθείας αναθέσεων. Συνεχίζει έως το τέλος την πολιτική της. Παρότι  είναι αδιαμφισβήτητο πως η πολιτική αυτή, των ιδιωτικοποιήσεων, της εκχώρησης των υπηρεσιών σε εργολάβους, έχουν αυτοσκοπό το κέρδος. Αυτή είναι η «κυψέλη» της οικονομικής διαφθοράς, της διαπλοκής, της κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Τούτη η πολιτική έχει πλέον καταδικαστεί από την πλειονότητα του λαού μας. Η φωνή των συμβασιούχων, ενώνεται με όλους εκείνους που αγωνίζονται και ζητούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ. Σε τούτο  τον αγώνα τους θα σταθούμε αλληλέγγυοι έως το τέλος, που θα είναι νικηφόρος. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί