Απίστευτα πράγματα στο “Βενιζέλειο” των “αρίστων”: Ο διοικητής απέλυσε γιατρό λέγοντας ότι τον προσέλαβε… “κατά λάθος”!

Γιατρός απολύθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με απόφαση του διοικητή Κ. Τερζάκη, με πρόσχημα ότι… τελικά, και παρά την πρόσληψή του με όλες τις διαδικασίες, δεν υπήρχε θέση γι αυτόν! Την απίθανη ιστορία, που αποδεικνύει πολλά για το κράτος των αρίστων, το οποίο δεν έχει θέσεις για γιατρούς, αλλά για διάφορους κολλητούς μόνο της εξουσίας και των συμφερόντων Μητσοτάκη, φέρνει στο φως ο ίδιος ο γιατρός, με επιστολή που έστειλε και δημοσίευσε ο “Ημεροδρόμος”.

Διαβάστε:

Λάβαμε και και δημοσιεύουμε την καταγγελία του γιατρού Μάνου Τσιλιμιγκουνάκη, ο οποίος περιγράφει την «καταχρηστική απόλυση» του «από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου από την θέση του ειδικευομένου ιατρού γενικής ιατρικής». 

Ακολουθεί η συνέχεια της καταγγελίας:

«Διορίστηκα και υπηρετώ στην θέση του ειδικευομένου ιατρού γενικής/οικογενειακής ιατρικής από διμήνου, με σύμβαση 5ετούς διάρκειας, όσα και τα χρόνια της ειδίκευσής μου. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο και ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, τα απαραίτητα έγγραφα που προσκόμισα για την πρόσληψη και τον διορισμό μετακινήθηκαν και ελέγθησαν από τους εξής φορείς: Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, Τμήμα προσωπικού και Διοίκηση του νοσοκομείου και τέλος το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου υγείας. 

Αιφνιδιαστικώς την περασμένη εβδομάδα και ενώ ακολουθώ κανονικά τα καθήκοντα μου για περίπου 2 μήνες, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί οι πρώτοι μισθοί, μου γνωστοποιείται προφορικώς αρχικά και στην συνέχεια εγγράφως ότι έχει συμβεί κάποιο διοικητικό λάθος, έχει αγνοηθεί τροπολογία σε ΦΕΚ του 2020 που μειώνει κατά μία τις οργανικές θέσεις ειδικότητας γενικής ιατρικής στο νοσοκομείο, και συνεπώς δεν υπήρχε στην πραγματικότητα η κενή οργανική θέση στην οποία διορίστηκα. Αποτέλεσμα; Η άμεση απομάκρυνση μου η οποία βαφτίστηκε διακοπή σύμβασης. Συμπληρωματικά χάνω την θέση μου και στην σχετική λίστα αναμονής για ειδικότητα καθώς στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει έχουν καταθέσει κι άλλοι συνάδελφοι τα χαρτιά τους! 

Η ωμότητα και το θράσος των διοικήσεων έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δεν θα μείνει αναπάντητο. Επίκειται δικαστικός αγώνας για την δικαίωση μου, ηθική και νομική, και συλλογικός αγώνας μέσα από τα όργανα των εργαζομένων για την κατάδειξη του επιτελικού μπάχαλου με το οποίο ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας.  

Τέλος, η δημοσιοποίηση του γεγονότος ουδεμία σχέση έχει με τον αγώνα για προσωπική δικαίωση αλλά επιδιώκεται με στόχο να στηθεί επιτέλους ανάχωμα για την προάσπιση κάθετι δημόσιου. Είτε αυτό λέγεται δημόσια υγεία, παιδεία, νερό ή πολιτισμός». 

Στη διάθεση του «Ημεροδρόμου» είναι το έγγραφο «της καταχρηστικής απόλυσης» του, «υπογεγραμμένο από τον διοικητή του νοσοκομείου», καθώς και τα έγγραφα του διορισμού του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί