Έφη Αχτσιόγλου: Κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας έχει την υπογραφή του Σταϊκούρα

Το νήμα των ευθυνών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, περιέγραψε αναλυτικά η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας έχει την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ.

«Η ΝΔ επέλεξε να κάνει τις μεταβιβάσεις των “κόκκινων” δανείων μέσω του σχεδίου Ηρακλής. Είναι δικός της νόμος. Μεσώ του “Ηρακλή” μεταφέρθηκαν σε funds. Ο “Ηρακλής” συνδέθηκε με παλαιότερο νόμο του 2003 βάση του οποίου δεν γίνονται προτάσεις ρύθμισης στον οφειλέτη, ούτε και φορολογούνται τα funds», τόνισε χαρακτηριστικά η κα Αχτσιόγλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Επομένως ο ΥΠΟΙΚ ενέκρινε τα business plan των funds δηλαδή το πώς τα funds θα προχωρήσουν τις ρευστοποιήσεις. Κατά συνέπεια οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών γίνονται όχι απλά με την ανοχή της κυβέρνησης αλλά και με τη σφραγίδα της» τόνισε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ η οποία παρά την προσπάθεια του κ. Σταϊκούρα να πει ότι υπάρχει πλαίσιο προστασίας τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία προστασία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί