Νομοσχέδιο για τα Τέμπη, με το κυβερνητικό βλέμμα στραμμένο στις ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις (βίντεο)

Μόλις 21 από τα 132 άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν αποζημιώσεις και ασφάλεια των μεταφορών – Η τοποθέτηση του Γενικού Εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χάρη Μαμουλάκη στην Ολομέλεια της Βουλής

Στην Ολομέλεια της Βουλή συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του – προσχηματικού – νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, τις ρυθμίσεις ενίσχυσης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και άλλων διατάξεων.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, Γενικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Ηρακλείου, επαναλαμβάνοντας ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ψηφίσει τα άρθρα που αφορούν το ζήτημα των Τεμπών, άσκησε κριτική στο νομοσχέδιο επισημαίνοντας ότι στις συνεδριάσεις της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, κατατέθηκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτάσεις με στόχο την βελτίωση της νομοθέτησης, για τις οποίες αναμένουν απαντήσεις. Ανέφερε επίσης παρά το γεγονός ότι το νομοσχέδιο υποτίθεται ότι αντιμετωπίζει την ασφάλεια των υποδομών και των μεταφορών, περιλαμβάνει μπαλώματα στην στελέχωση των δημόσιων υποδομών μεταφοράς. «Ως «ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας των συγκοινωνιών» παρουσιάζεται η προσπάθεια σας να κλείσετε, με ημίμετρα, τις τρύπες που εσείς δημιουργήσατε κυρίες και κύριοι της συμπολίτευσης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χάρης Μαμουλάκης μίλησε επίσης για τις επισημάνσεις που κατατέθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή από Φορείς όπως οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, που τόνισαν ότι η υπηρεσία της ΥΠΑ είναι η πλέον υποστελεχωμένη στην Ευρώπη. «Δεν είναι πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας το να υποδεικνύεις ότι δεν έχει υπάρξει καμία προκήρυξη για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και σήμερα, μετά την τραγωδία, γίνονται προσλήψεις από πίνακα επιλαχόντων του 2015; Δεν είναι πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας το να υποδεικνύεται, ότι ακόμα και με τα σημερινά μπαλώματα, τα οργανικά κενά στην ΣΤΑΣΥ και στον ΟΣΥ είναι τεράστια;» αναρωτήθηκε ο Χάρης Μαμουλάκης.

Ο Γενικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επεσήμανε επίσης ότι είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να ελέγχει την κυβέρνηση και να υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών. «Με αυτό το αίσθημα ευθύνης υπηρετήσαμε τον ελληνικό λαό πριν από το δυστύχημα και με αυτό το αίσθημα ευθύνης θα πούμε και όσα έχουμε να πούμε και σήμερα. Με αυτό το αίσθημα ευθύνης, 8 ημέρες πριν από το δυστύχημα, οι εκπρόσωποι μας ρωτούσαν στις διαδικασίες των επίκαιρων ερωτήσεων για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών εδώ, σε αυτή εδώ την αίθουσα. Και λάμβαναν την αποστομωτική απάντηση από τον παραιτηθέντα πρώην Υπουργό ότι θα έπρεπε να ντρέπονται!» είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Μαμουλάκης και τόνισε: «Η συγκυρία που κάνουμε την παρούσα συζήτηση, είναι εκ των πραγμάτων προεκλογική. Αξίζει να δούμε το σημερινό νομοσχέδιο και ως ένδειξη μιας συγκεκριμένης μορφής νομοθέτησης. Μιας νομοθέτησης που χαρακτηρίζεται από την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, την διοικητική ανικανότητα και ως μόνη μέριμνα έχει την πολιτική επικοινωνία.».

Ο Χάρης Μαμουλάκης άσκησε κριτική για τις άσχετες διατάξεις που αφορούν τα Υπουργεία Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ναυτιλίας, Τουρισμού και Πολιτισμού, υπενθύμισε ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη φταίνε πάντα οι άλλοι και καταλήγοντας ανέφερε: «Το σημερινό νομοσχέδιο είναι ένα από τα τελευταία μιας κυβέρνησης που επί 4 χρόνια αρνείται ότι φέρει οποιαδήποτε ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη χώρα και επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Οι επερχόμενες εκλογές όμως, θα φέρουν μια νέα κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεων της. Μια κυβέρνηση, η οποία έχοντας συνείδηση των πεπραγμένων και θα χαρακτηρίζεται από προοδευτικότητα.».

​​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί