ΝΔ: Στα ψηφοδέλτια Κ. Α. Καραμανλής και Παπαθανάσης, εκτός Νικολάου, Σπυράκη, Χειμάρας

Μη μπορώντας να κάνει και αλλιώς η Νέα Δημοκρατία αφήνει πίσω της τρία από τα πολλά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα.

Έτσι δια στόματος Γιάννη Οικονόμου εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ για τις εκλογές του 2023 μένουν η Μαρία Σπυράκη, η Σοφία Νικολάου και ο Θέμης Χειμάρας.

Όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στο press room, το θέμα των κ.κ. Σπυράκη, Νικολάου και Χειμάρα έχει κλείσει.

Αντίθετα ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι για τον Νίκο Παπαθανάση δεν έχει τεθεί ποτέ ζήτημα ώστε να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΝΔ. Ενώ προφανώς θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής, όπως το έχει διακηρύξει ο ίδιος, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν ήξερε να απαντήσει.

Όσον αφορά την υπόθεση του Παναγή Καππάτου, που φέρεται να έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε δανειολήπτες ενώ ήταν ήδη βουλευτής, ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε σε προηγούμενη δήλωση του βουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Νικολάου μπαίνει στο μικροσκόπιο της οικονομικής εισαγγελίας για τις απευθείας αναθέσεις την περίοδο που ήταν γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, έπειτα από πόρισμα του ΣΔΟΕ που κάνει λόγο για ζημία έως και 2 εκατ. ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο.

Όσον αφορά την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας της, καθώς βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Ο Θέμης Χειμάρας παραιτήθηκε από βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήρθε στο φως η εμπλοκή του σε σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί