«Νεολαία και Αριστερά σήμερα»: Στην εκδήλωση η Φαίδρα Καρούτσου

Ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αϊ Γιάννη, στην εκδήλωση με θέμα: «Νεολαία και Αριστερά σήμερα», η υποψήφια βουλευτής Ηρακλείου, Φαίδρα Καρούτσου, μίλησε για τη θέση της νεολαίας σήμερα, τους προβληματισμούς της και τη θέση της στην Αριστερά. 

Σημεία της τοποθέτησής της:

«Το μεγάλο ερώτημα που διαπερνά το πολιτικό μας σύστημα το τελευταίο διάστημα είναι κατά πόσον η νέα γενιά της χώρας μας είναι κοινωνικά και πολιτικά ενεργή […] Η απάντηση μπορεί να είναι θετική, εφόσον καταφέρουμε να αφουγκραστούμε την πραγματική κατάσταση, το πραγματικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να ζήσουν οι νέοι άνθρωποι. 

Η νέα γενιά στην Ελλάδα μεγάλωσε μέσα σε αλλεπάλληλες κρίσεις. Από την οικονομική κρίση στην αρχήτης προηγούμενης δεκαετίας, με τη συντριβή των οικογενειακών προϋπολογισμών, στην κρίση της πανδημίας του Covid-19, στον υποχρεωτικό εγκλεισμό και, τώρα, στη νέα κρίση ακρίβειας.

Ο φόβος για το αύριο, το άγχος, η οικονομική αβεβαιότητα, η διαρκής «εξάρτηση» από την οικογένεια είχε συνέπεια, σε μεγάλο βαθμό, την κατάρρευση των προσδοκιών. Οι νέοι χρεώνουν στο πολιτικό σύστημα το γεγονός ότι αποτελούν την πρώτη γενιά στη νέα ελληνική δημοκρατία που ζει χειρότερα από αυτές που προηγήθηκαν στις πολιτικές που κάποιοι αποφάσισαν και επέβαλαν σε αυτούς, χωρίς αυτούς. Και δικαιολογημένα. 

Όμως, η νέα γενιά μας δεν παραιτείται. Μέσα από την αντίδραση της δείχνει πως ζητά να βρει διέξοδο από το «τούνελ» στο οποίο την έχουν στριμώξει. Αυτή τη διέξοδο οφείλει να της τη δώσει η Αριστερά. Βρισκόμαστε στο σημείο που η πολιτική ενεργοποίηση των νέων ανθρώπων αναζητά να εκφραστεί αφενός με την ενεργή  συμμετοχή τους στις κοινωνικές διεργασίες, διαμορφώνοντας συνθήκες που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της ζωής τους και αφετέρου με την πολιτική συμμετοχή που θα οδηγήσει στην αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών υπέρ των αριστερών δυνάμεων που μπορούν να εγγυηθούν ακριβώς την υλοποίηση αυτού του οράματος για το μέλλον [……]

Είναι προφανής η αναγκαιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να επενδύσει στη θέληση της νεολαίας να δραστηριοποιηθεί και να συνάψει μια ισχυρή συμμαχία μαζί της. Αυτό θα γίνει αφού πρώτα τεκμηριώσει την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια, με πιο απτή απόδειξη όσα εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία τέσσερα χρόνια[….]

H Αριστερά, έχει καθήκον να αποτελέσει το φυσικό χώρο ένταξης και δραστηριοποίησης των νέων, απαντώντας πειστικά στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην αρχή της ενήλικης ζωής τους».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί