Κακοποίηση ανηλίκου στο Ηράκλειο: Aναγνώρισε τον λυράρη και τον γιατρό το παιδί

Αναζητούνται τα στοιχεία τουλάχιστον 29 ατόμων που είτε είδαν, είτε αναπαρήγαγαν το πορνογραφικό υλικό με τον ανήλικο που φέρεται να είχε αναρτηθεί σε τρία ψεύτικα προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωριμιών

“Μουδιασμένη” παραμένει η κοινή γνώμη σε πανελλαδικό επίπεδο, λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης και μαστροπείας ανηλίκου στο Ηράκλειο. Ο 66χρονος λυράρης, που φέρεται ως ο βασικός “πρωταγωνιστής” της σοκαριστικής υπόθεσης, οδηγήθηκε χθες Τρίτη 28 Μαρτίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δείτε: Κακοποίηση ανηλίκου στο Ηράκλειο: Κακουργηματική δίωξη στον λυράρη – Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του γιατρού

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δηλώνει αθώος, ήταν περιτριγυρισμένος από ουκ ολίγους αστυνομικούς, ενώ φορούσε κουκούλα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισής του Διονύση Βέρρα, και παρουσιάστηκε ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα. Σε βάρος του 66χρονου άνδρα ασκήθηκαν, μεταξύ άλλων, ποινικές διώξεις για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και μαστροπεία με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Ηρακλείου να απολογηθεί, ωστόσο ζήτησε κι έλαβε προθεσμία για μεθαύριο Παρασκευή. Μέχρι τότε θα κρατείται.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr, ο 15χρονος παθών φέρεται να έχει αναγνωρίσει τον 44χρονο γιατρό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, καταθέτοντας στους αστυνομικούς του Γραφείου Ανηλίκων για τους τρεις άνδρες με τους οποίους ο 66χρονος φέρεται να τον απειλούσε για να συνευρεθεί μαζί τους.

Την ίδια στιγμή, στο “μικροσκόπιο” των Αρχών βρίσκονται τα κινητά τηλέφωνα, ένα λάπτοπ, κάρτες micro sd και τάμπλετ που κατασχέθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα. Εξάλλου, αναζητούνται τα στοιχεία τουλάχιστον 29 ατόμων που είτε είδαν, είτε αναπαρήγαγαν το πορνογραφικό υλικό με τον ανήλικο που φέρεται να είχε αναρτηθεί σε τρία ψεύτικα προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα γνωριμιών.

Τη χθεσινή ημέρα, εξάλλου, έγινε γνωστό ότι ο 66χρονος λυράρης είχε κληθεί να καταθέσει τον περασμένο Δεκέμβριο ανωμοτί για υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με θύμα ανήλικο κοριτσάκι.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις»

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Γιώργος Κοκοσάλης, έκανε χθες λόγο για «συγκλονιστική υπόθεση», η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «απασχολεί για πρώτη φορά τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης». Κάλεσε, δε, τους γονείς που έχουν υποψίες ότι τα παιδιά τους έχουν συναναστραφεί με τον 66χρονο να «ανοίξουν τα στόματά τους».

«Όσοι γνώριζαν δεν έπεσαν από τα σύννεφα και αυτό οφείλω να το πω προς πάσα κατεύθυνση. (…) Δεν είναι τυχαίο που είναι η δεύτερη υπόθεση που “σκάει” στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου. (…) Αυτό που ζητάει η υποστήριξη της κατηγορίας είναι να φτάσει το “μαχαίρι στο κόκκαλο”. Δηλαδή να ανοίξουν τα στόματά τους κι όσοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν συναναστραφεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Πρέπει να πούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι αυτό είναι το προφίλ των συγκεκριμένων ανθρώπων. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και με ιδιαίτερη κοινωνική διεισδυτικότητα. Ο Θεός να με διαψεύσει, αλλά θεωρώ ότι δε θα παραμείνει εδώ, θα έχουμε συγκλονιστικές και καταιγιστικές εξελίξεις στη συνέχεια. Οι έρευνες συνεχίζονται και μη σας φανεί παράξενο να πάρει μια τελείως διαφορετική τροπή αυτή η υπόθεση», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας.

Μιλώντας για τον 66χρονο, είπε ότι ήταν «κοινωνικά γνωστός». «Είναι λυράρης, έρχεται δηλαδή σε επαφή με πάρα πολύ κόσμο. Είναι και δάσκαλος κρητικής μουσικής (…). Κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καταστήσει το παιδί άβουλο και ανεύθυνο εκτελεστικό του όργανο, έρμαιο στις εγκληματικές του ορέξεις. Αρχικά με παραπλάνηση, ευθεία επίδραση επί της βουλήσεως του παιδιού και μεταγενέστερα με απειλές κι εκβιασμούς. Ο νοών νοείτω. Προσέχετε τα παιδιά σας, ελέγχετέ τα, δείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι τόσο αθώα».

Αναφορικά με τους υπόλοιπους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε ότι «έχει ταυτοποιηθεί μόνο ένας που θα κληθεί να λογοδοτήσει (…). Γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθούν και οι υπόλοιποι τουλάχιστον δύο (…). Γίνονται προσπάθειες να βρουν και ποιοι είναι οι υπόλοιποι 29 που επισκέφτηκαν τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού στάθηκε και σε υπόθεση παιδικής πορνογραφίας με ανήλικο κάτω των 15 ετών, θηλυκού γένους, άλλης οικογένειας, όπως είπε χαρακτηριστικά, για την οποία κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί στην Ασφάλεια τον περασμένο Δεκέμβριο ο 66χρονος. «Είναι μια δικογραφία δεμένη (…). Θεωρώ ότι δεν υπάρχει διέξοδος», δήλωσε κλείνοντας ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

«Είναι αθώος», λέει η υπεράσπιση

Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου Διονύσης Βέρρας επεσήμανε ότι ο εντολέας του δηλώνει ότι είναι αθώος, καθώς κι ότι δε γνωρίζει το παιδί που τον κατήγγειλε.

«Δε γνωρίζουμε το μέγεθος και το περιεχόμενο της δικογραφίας, ούτε τις αποδείξεις, εάν υπάρχουν τέτοιες, που να τεκμηριώνουν την όποια κατηγορία τού αποδίδεται», υποστήριξε ο κ. Βέρρας, τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος «λέει ότι δεν έχει καμία σχέση. Είναι αθώος. Απ’ ό,τι είδα, μιλά στην προανακριτική του απολογία για μια πλεκτάνη (…). Η άποψή του είναι ότι είναι, λέει, εκπληκτικό το γεγονός ότι υφαίνεται μια δικογραφία, έτσι λέει, αποκλειστικά και μόνο σε κάποιες περιγραφές του παιδιού και τα υποτιθέμενα ευρήματα έχουν να κάνουν με το ίδιο το παιδί. Αυτός από τη δική του πλευρά δε φαίνεται να έχει καμία απολύτως ψηφιακή συμμετοχή, να το πω έτσι».

«Αυτός λέει ότι δεν το γνώριζε το παιδί (…). Πρέπει να ήξερε φατσικά τον πατέρα του, αυτό που ξέρω είναι ότι μπορεί να τον ήξερε φατσικά», συμπλήρωσε ο κ. Βέρρας, ο οποίος μίλησε και για την περίπτωση του γιατρού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

«Απ’ ό,τι μπόρεσα να καταλάβω, ο γιατρός δεν έχει καμιά απολύτως σχέση όχι με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, αλλά δεν έχει και καμία σχέση με τη συγκεκριμένη κατηγορία (…). Προσωπικά, από τη λίγη εικόνα που έχω, κανένας γιατρός δεν εμπλέκεται κατά τρόπον ποινικά αξιόλογο στην παρούσα διαδικασία».

Μήνυμα της οικογένειας – «Ας ανοίξουν τα στόματα κι ας φανερωθεί όλη η αλήθεια επιτέλους»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι εκκλήσεις της οικογένειας του παιδιού, η οποία, μιλώντας στο Mega, έστειλε το εξής μήνυμα: «Σας παρακαλούμε να προστατεύσετε το παιδί μας και να επιδείξετε την ίδια ευαισθησία με αυτήν που επέδειξαν οι Αρχές. Αυτήν τη στιγμή προέχει το παιδί. Είναι πάνω απ’ όλα το παιδί μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζητάμε όλοι μας και πρώτα-πρώτα το παιδί μας την παραδειγματική τιμωρία αυτού του ανθρωπόμορφου τέρατος. Ας ανοίξουν τα στόματα κι ας φανερωθεί όλη η αλήθεια επιτέλους».

Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο συνήγορος της οικογένειας του παιδιού μετέφερε τα όσα είπε ο μικρός στη μητέρα του και συγκεκριμένα ότι «τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί