Κακοποίηση ανηλίκου στο Ηράκλειο: Κακουργηματική δίωξη στον λυράρη – Δημοσιοποιούνται τα στοιχεία του γιατρού

ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Την πόρτα της εισαγγελίας πέρασε το πρωί ο 66χρονος λυράρης από το Ηράκλειο, με σκυμμένο το κεφάλι και συνοδεία αστυνομίας.

Δείτε:

Χειροπέδες σε 66χρονο στο Ηράκλειο για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Υπόθεση κακοποίησης ανηλίκου στο Ηράκλειο: Στον εισαγγελέα ο λυράρης- Κατηγορείται γιατρός και αναζητούνται 2 άτομα
Στον εισαγγελέα ο λυράρης για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου

ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης


Επιβαρυμένος με μία σειρά κατηγοριών, όπως βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων, ενώ ανέβαζε φωτογραφίες του τότε 11χρονου παιδιού σε ιστοσελίδα για να προσεγγίζει πελάτες, ο κατηγορούμενος κατέθετε για παραπάνω από μισή ώρα.


Υπενθυμίζεται πως οι γονείς του ανήλικου δεν γνώριζαν τίποτα για τα παραπάνω. Ο 66χρονος απειλούσε το ανήλικο θύμα ότι θα βλάψει την οικογένειά του εάν μιλούσε.

Όλα άλλαξαν όταν η μητέρα του εντόπισε ύποπτα μηνύματα στο κινητό του ανήλικου και απευθύνθηκε στις αρχές.

Κακουργηματικές ποινικές διώξεις

Μετά την κατάθεσή του, ο εισαγγελέας Ηρακλείου του άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή. Ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί, την οποία και έλαβε.

Πρόκειται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής (31/3).

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και ο νοσοκομειακός γιατρός που εμπλέκεται στην δυσώδη υπόθεση. Ο υπουργός υγείας ζήτησε την δημοσιοποίηση των στοιχείων του, έτσι ώστε να κινήσουν οι διαδικασίες για την αποπομπή του από το νοσοκομείο που εργάζεται.

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο κατηγορούμενος δηλώνει πως δεν γνωρίζει το παιδί.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Διονύσης Βέρρας, τόνισε πως ο 66χρονος λυράρης κάνει λόγο για «πλεκτάνη σε βάρος του», ενώ δηλώνει αθώος. «Η δικογραφία είναι στα χέρια του εισαγγελέα, δεν γνωρίζουμε το μέγεθος και το περιεχόμενό της ούτε και τις αποδείξεις, αν υπάρχουν τέτοιες, που να βεβαιώνουν την οποιαδήποτε κατηγορία βαραίνει τον εντολέα μου», είπε ο ίδιος.

«Ο κατηγορούμενος λέει ότι υπάρχει μια δικογραφία με βάση μια περιγραφή του παιδιού. Ο ίδιος λέει ότι δεν γνωρίζει το παιδί και φαίνεται ότι στοιχείο από την πλευρά του κατηγορούμενου που να τον συνδέει με οποιονδήποτε τρόπο με όσα λέει το παιδί δεν υπάρχει. Αυτό υποστηρίζει», συμπλήρωσε.

Ο συνήγορος αναφέρθηκε και στον γιατρό που φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση. «Απ’ ότι μπορώ να καταλάβω ο γιατρός δεν έχει καμία σχέση όχι μόνο με τον κατηγορούμενο αλλά και καμία σχέση με κάτι συγκεκριμένο σε σχέση με την κατηγορία», είπε.

«Η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ»

Από την πλευρά του, ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας, Γιώργος Κοκοσάλης, τόνισε ότι «είναι μια συγκλονιστική υπόθεση που απασχολεί θεωρώ για πρώτη φορά τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης και θλίβομαι πολύ γι’ αυτό. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και το Τμήμα Ανηλίκων, τον κ. Βαρδάκη προσωπικά και την κα Ζέρβα που με πολύ μεγάλη εχεμύθεια και για μεγάλο χρονικό διάστημα με ανεπανάληπτα επαγγελματικό τρόπο προσέγγισαν τη συγκεκριμένη υπόθεση».

«Όσοι γνώριζαν δεν έπεσαν από τα σύννεφα», σημείωσε ο ίδιος. Μάλιστα, τόνισε πως πρόκειται για την δεύτερη υπόθεση που πέφτει στα χέρια της Ασφάλειας Ηρακλείου για τον συγκεκριμένο άνδρα.

«Αυτό που ζητάμε είναι να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Να ανοίξουν τα στόματά τους και όσοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν συναναστραφεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε.

Ο συνήγορος του θύματος, διαμήνυσε πως «η υπόθεση δεν θα μείνει εδώ, θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις στη συνέχεια».

Ο κ. Κοκοσάλης τόνισε πως ο κατηγορούμενος κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο χρόνο να καταστήσει τον ανήλικο «άβουλο και ανεύθυνο εκτελεστικό του όργανο, έρμαιο στις εγκληματικές του ορέξεις. Αρχικά με παραπλάνηση και στη συνέχεια με απειλές και εκβιασμούς».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί