Οι οινοποιοί της Κρήτης στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Κρασιού

Οι Οινοποιοί της Κρήτης (Wines of Crete) βρέθηκαν στο Düsseldorf της Γερμανίας στις 19 με 21 Μαρτίου, όπου με την σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν στην διεθνή έκθεση κρασιού PROWEIN. Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στήριξε επίσης την συμμετοχή των μελών του. Η PROWEIN, αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση για τον κλάδο του οίνου και των αλκοολούχων ποτών. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της έκθεσης, τη φετινή χρονιά συμμετείχαν πάνω από 6.000 εκθέτες προερχόμενοι από 60 έθνη, ενώ 49.000 επαγγελματίες από 141 χώρες επισκέφτηκαν την έκθεση.

Στο περίπτερο της Κρήτης συμμετείχαν 8 κρητικά οινοποιεία, Ένωση Ηρακλείου, Ιδαία Οινοποιητική, Κτήμα Μιχαλάκη, Κτήμα Τοπλού, Οινοποιείο Διαμαντάκη, Οινοποιείο Δουλουφάκη, Οινοποιείο Μηλιαράκη και Οινοποιείο Λυραράκη. Επίσης υπήρχε ένα ενιαίο wine bar που οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ετικέτες από 36 οινοποιεία του νησιού και να πληροφορηθούν για τον Κρητικό αμπελώνα. Πλήθος επαγγελματιών επισκέφθηκαν το ενιαίο wine bar που υποστήριζε η οινοχόος Υρώ Κολιακουδάκη, Dip WSET. 

Η Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα κα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη δήλωσε: «Στόχος της συμμετοχής μας ήταν η ανάδειξη της μοναδικότητας των τοπικών μας ποικιλιών και η εξαιρετική ποιότητα των κρασιών της Κρήτης σε ένα ευρύ εμπορικό δίκτυο, αλλά και σε ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο καταναλωτικό κοινό. Είχαμε την ευκαιρία για μια ακόμη φορά, να προωθήσουμε τα Κρητικά κρασιά σε νέες, πολύ ενδιαφέρουσες από άποψη εξαγωγικών δραστηριοτήτων αγορών του εξωτερικού, να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά τους και να διευρύνουμε την εμπορική  δραστηριότητα των Κρητικών οινικών επιχειρήσεων.

Σε συνέχεια της εποικοδομητική συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης και τους Παραγωγούς μας, επιδιώκουμε την ενίσχυση της ανοδικής πορείας του Κρητικού Κρασιού στις αγορές (εγχώριες & διεθνείς) με στόχο να καταστήσουμε την Κρήτη τουριστικό προορισμό και στον Τομέα της Οινοποιίας».

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Δικτύου Οινοποιών κ. Νίκος Μηλιαράκης: «Οι Οινοποιοί της Κρήτης συνεχίζουν τις δράσεις εξωστρέφειας και σε μία πολύ απαιτητική χρονιά η Κρήτη με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης έδωσε δυναμικό παρόν στην Prowein. Συνεχίζεται η συνεργασία και οι συνέργειες της Περιφέρειας Κρήτης με το Wines of Crete, στοχεύοντας στην προβολή της Κρήτης ως σημαντική οινοπαραγωγική περιοχή αλλά και ως οινικό προορισμό».

Επόμενη στάση για το Κρητικό κρασί είναι τα ΟιΝοτικά στην Λευκωσία της Κύπρου, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, στο The Royal Hall.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί