Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Δήμο Βιάννου

Στην ιστορική και μαρτυρική Βιάννο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου παραβρέθηκε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, βουλευτής Ηρακλείου του κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, ο Κώστας Μωυσάκης, δημοτικός σύμβουλο Βιάννου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Ορέστης Χαραλαμπάκος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ο Μ. Συντυχάκης κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης. Στη συνέχεια της περιοδείας του στο Δ. Βιάννου μίλησε σε συγκέντρωση στο χωριό Πεύκος.

Αναφέρθηκε στο έγκλημα των Τεμπών και τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων που τριχοτόμησαν και ξεπούλησαν τους σιδηροδρόμους στη χώρα μας, ακολουθώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση, το ΣΥΡΙΖΑ που πούλησε τον ΟΣΕ στην ιταλική hellenic train, και τη ΝΔ που ολοκλήρωσε το έγκλημα που οδήγησε στα Τέμπη.

Την ίδια πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων με τα τραγικά αποτελέσματα ακολουθούν τώρα και με το νερό, επιφέροντας ολέθριες συνέπειες τόσο στην ύδρευση των λαϊκών νοικοκυριών όσο στις ανάγκες άρδευσης των αγροτικών καλλιεργειών. Θα επαναληφθεί το ίδιο έργο με τις αυξήσεις στο ρεύμα που χρυσοπληρώνει ο λαός μας καθημερινά και επιζήμια.

Ο βουλευτής του Κόμματος τόνισε την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ απέναντι στην κυβέρνηση της επόμενης μέρας, που έχει ήδη έτοιμη αντιλαϊκή ατζέντα, εμπλουτισμένη με την πίεση υλοποίησης των απαιτήσεων του ταμείου ανάκαμψης αλλά και την επικίνδυνη και επιζήμια για το λαό διευθέτηση στα ελληνοτουρκικά. Ο λαός πρέπει να ελπίζει σε ανίσχυρη κυβέρνηση, ώστε να μπλοκάρονται τα αντιλαϊκά μέτρα, το οποίο είναι εφικτό μόνο με ισχυρό ΚΚΕ, την ψυχή και των οργανωτή των αγώνων και της πάλης, πράγμα που αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από τους ντελιβεράδες, τους εργάτες στην COSCO, τους οικοδόμους, τους αγρότες με τα μπλόκα.

Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συγκεκριμένα και με το σεισμό στην περιοχή αποδείχτηκε πως μόνο ο λαός θα σώσει το λαό με το ΚΚΕ να είναι στην πρώτη γραμμή, για την αλληλεγγύη, τον αγώνα για να ξεμπερδέψουμε με το σάπιο σύστημα του κέρδους και της εκμετάλλευσης που δεν υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή, για να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές και μια κοινωνία με επίκεντρο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί