Εθελοντική αιμοδοσία στo Φόδελε

Την Παρασκευή 31/3/2023 από 16:30 – 19:30

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31/3/2023 στον χώρο του κοινοτικού γραφείου Φόδελε και ώρες 16:30 – 19:30.  Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης»  σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο και το Τοπικό Συμβούλιο Φόδελε. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από την κινητή μονάδα αιμοδοσιών του ΠΑΓΝΗ.  

Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Μπορούν να αιμοδοτήσουν και έφηβοι που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους με έγγραφη συναίνεση γονέων. Οι αιμοδότες πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό και να έχουν μαζί τους την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. 

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει σημείο διανομής ενημερωτικού υλικού και

-Εξατομικευμένη καθοδήγηση, επίλυση αποριών στα θέματα της αιμοδοσίας (λ.χ για όσους δεν γνωρίζουν αν μπορούν να αιμοδοτήσουν, αιμοδότες πρώτης φοράς ή όσους δίνουν περιστασιακά και επιθυμούν να γίνουν σταθεροί αιμοδότες, διαδικασία έκδοσης κάρτα αιμοδότη κ.τ.λ)

-Δειγματοληψίες (αίματος ή σιέλου) &εγγραφή Δωρητών Μυελού Οστών σε συνεργασία με Όραμα Ελπίδας. 

-Ενημέρωση για την Δωρεά Οργάνων 

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη ΔΗΤΟΒ. Κρήτης.

Πληροφορίες 6978-247010 2810-239773 email aimatocritis@hotmail.com www.aimatocritis.gr 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί