Εκδήλωση του 11ου ΓΕΛ Ηρακλείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», το οποίο εκπονεί για δεύτερη χρονιά, διοργάνωσε μουσικοθεατρική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού – Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 9 Μαρτίου στις 8 το απόγευμα και είχε τον τίτλο «Γυναικών λόγος … εύλογος». Παρουσιάστηκαν από μαθήτριες και μαθητή του προγράμματος δύο θεατρικά αποσπάσματα, και συγκεκριμένα:

το θεατρικό του Γιάννη Λασπιά «Το δικό της δωμάτιο», βασισμένο στο δοκίμιο «A room of one’s own» της Βιρτζίνια Γουλφ και

τη νουβέλα της Μαρίας Λούκα «Μια Γυναίκα απολογείται».

Παρουσιάστηκαν επίσης εκτελέσεις πέντε τραγουδιών του ελληνικού ρεπερτορίου που αναφέρονται στη Γυναίκα από το μουσικό σχήμα του σχολείου «11 & κάτι».

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Στέλλα Αρχοντάκη, Αντιδήμαρχο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηρακλείου, για την ευγενική παραχώρηση της Πειραματικής Σκηνής, καθώς και όλες και όλους, φίλους/ες, μαθητές/τριες, συναδέλφους/ισσες, μας τίμησαν με την παρουσία τους. 

Θεατρικά:

Τραγούδια:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί