Με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ ο Περιφερειάρχης Κρήτης

Διαχρονική στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) Νικόλαο Παπαευσταθίου είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Στη συνάντηση παραβρέθηκε το στέλεχος του ΕΚΑΒ Κρήτης Μανόλης Καλαϊτζάκης και συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται τόσο με τις υποστηρικτικές δράσεις της Περιφέρειας για την ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας με επιπλέον ασθενοφόρα, οχήματα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και στο σκοπό της επίσκεψης του προέδρου του ΕΚΑΒ στην Κρήτη. 

«Συναντηθήκαμε σήμερα για μια ακόμα φορά με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος στηρίζει πάντα τα αιτήματα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας όσο και γενικότερα με δράσεις για το καλό του τόπου», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης για την διαχρονική στήριξη που παράσχει η Περιφέρεια Κρήτης με την προμήθεια ασθενοφόρων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.  

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης έχει αναγνωρίσει τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στο νησί, έχει υποστηρίξει και συνεχίζει να συμπαρίσταται στην κάλυψη βασικών αναγκών του. «Είναι χρέος μας να είμαστε αρωγοί στο Πολίτη και ιδιαίτερα σε αυτόν που χρήζει άμεσης ιατρικής βοήθειας και στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την καλή συνεργασία με το ΕΚΑΒ», υπογράμμισε ο Σταύρος Αρναουτάκης. 

Επίκεντρο της διήμερης παρουσίας του Προέδρου του ΕΚΑΒ στο νησί ήταν η πραγματοποίηση ασκήσεων ετοιμότητας στα νοσοκομεία της Κρήτης, σε πρώτη φάση στα Χανιά και στο Βενιζέλειο στο πλαίσιο του ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας καθώς και διυπηρεσιακής συνεργασίας προς όφελος των ασθενών και του προσωπικού των νοσοκομείων και με στόχο την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων και κρίσεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί