Τέμπη: Στον ανακριτή όλα τα έγγραφα για την επικινδυνότητα των σιδηροδρόμων

«Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα»

Στον αέρα και μάλιστα ενώπιον του ανακριτή τινάχτηκε το αφήγημα της κυβέρνησης περί δήθεν συστήματος τηλεδιοίκησης στη Λάρισα αναφορικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Την πόρτα του εφέτη ανακριτή Λάρισας πέρασαν τρία πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν στοιχεία για την υπόθεση. Πρόκειται για τον πρόεδρο του σωματείου μηχανοδηγών ΟΣΕ, Κώστα Γενιδούνια, τον πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων της Hellenic Train, Νίκο Λάζο, και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Γιάννη Ντίτσα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επί 1,5 ώρα ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών ΟΣΕ κατέθεσε όλα τα έγγραφα και τα εξώδικα που είχανε σταλεί το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την επικινδυνότητα των διαδρομών στον σιδηρόδρομο με τα οποία επί της ουσίας εντοπίζονταν ζητήματα ασφαλείας των επιβατών αλλά και των εργαζομένων στον ΟΣΕ και στην Hellenic Train.

Για το θέμα της τηλεδιοίκησης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει στη Λάρισα, αλλά αντιθέτως υπάρχει μόνο ο τοπικός πίνακας χειρισμού.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε. σύμφωνα με την ΕΡΤ, και ο πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, ο οποίος υπογράμμισε ότι από το 2000 και μετά θα έπρεπε να έχουν γίνει πάρα πολλά έργα που να συντείνουν όλα στην ασφάλεια του σιδηροδρόμου, τα οποία όμως δεν έγιναν, ενώ και ο ίδιος κατέθεσε ότι στο Σταθμό της Λάρισας δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης.

Στόχος του ανακριτή είναι να συγκεντρώσει επιπλέον στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση να κατανοηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Εντός της ημέρας αναμένονται δικηγόροι των θυμάτων προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

Ο εφέτης ανακριτής θα συνεχίσει τις κλήσεις μαρτύρων προς κατάθεση και αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθούν οι απολογίες των δύο σταθμαρχών σε βάρος των οποίων εκκρεμούν διώξεις για διατάραξη στην ασφάλεια συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ανθρώπων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί