Σύλλογοι εργαζομένων: Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας κι «όπου βγει» – Αύριο η εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν σύλλογοι εργαζομένων στους περιφερειακούς δήμους και στον δήμο Ηρακλείου, σχετικά με την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων εργαζομένων την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ως Σύλλογοι Εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση του νομού ,με κάθε τρόπο, μέσα από απεργίες , ανακοινώσεις, συνεντεύξεις και δελτία τύπου προσπαθούμε να αναδείξουμε το μείζον θέμα των δήμων: Την υποστελέχωση όλων των υπηρεσιών!

Μια υποστελέχωση που δεν έχει επέλθει τυχαία ή συγκυριακά. Είναι απόρροια μνημονιακών δεσμεύσεων και ακραίας νεοφιλελεύθερης στόχευσης. Μεθοδευμένα οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν αφεθεί στην τύχη τους , με ελάχιστο προσωπικό .Ο στόχος είναι προφανής : Απαξίωση των υπηρεσιών αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο έργο τους ,να παρέχουν  σωστές υπηρεσίες στους δημότες και στο βάθος ιδιωτικοποιήσεις , οι οποίες είδαμε όλοι με τον ποιο τραγικό τρόπο που οδηγούν με τη δολοφονία στα Τέμπη!

Δυστυχώς ως εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε θρηνήσει και εμείς πολλές φορές νεκρούς και τραυματίες τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ήταν συνέπεια εργασιακής εξάντλησης και όχι κακιάς ώρας. Σε πολλούς δήμους έχουμε φαινόμενα μαύρης εργασίας όσο απίστευτο και αν ακούγεται .Φαινόμενο που αναδείχθηκε μέσα από το θανατηφόρο ατύχημα  ανασφάλιστης (!) εργαζόμενης ως πλήρωμα απορριμματοφόρου!

Δεν είναι αυτή η αυτοδιοίκηση που θέλουμε. Δεν είναι αυτή η αυτοδιοίκηση που αξίζουν οι δημότες. Δεν θέλουμε να πηγαίνουμε στη δουλειά μας κι «όπου βγει» καθημερινά!

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου , δεκάδες συνάδελφοι μας εργαζόμενοι στους δήμους του νομού  , με διαφόρων μορφών  συμβάσεις ορισμένου χρόνου,  προσέρχονται στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου διεκδικώντας την παραμονή τους στην εργασία. Οι εργαζόμενοι αυτοί εργάζονται πολλά χρόνια δίπλα μας ,καλύπτοντας τα εργασιακά κενά που έχει δημιουργήσει η απαξίωση του κεντρικού κράτους και σε πολλές υπηρεσίες δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι λειτουργούν λόγω της παρουσίας τους.

Οι δύο Σύλλογοι δηλώνουμε από κοινού,  ότι είμαστε μαζί τους , τους στηρίζουμε και απαιτούμε και από τις δημοτικές αρχές να στηρίξουν στις δικαστικές αίθουσες την παραμονή αυτών των εργαζομένων στις θέσεις τους. Καλούμε δε την κυβέρνηση να δει με την σοβαρότητα που απαιτούν οι καιροί , την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί στην βουλή  , μετά από συνεργασία των σωματείων μας  με νομικούς και να δώσει οριστική λύση στην εργασιακή ομηρία των ανθρώπων αυτών οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης την καλούμε να επανεξετάσει τον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο δημόσιο , εξαιρώντας τους ΟΤΑ ,δίνοντας τους μια άλλη εναλλακτική σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και την  ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Ζητάμε δήμους με υπηρεσίες στελεχωμένες πλήρως ,με καταρτισμένο προσωπικό. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να διαφυλάξουν τον δημόσιο και κοινωνικό τους χαρακτήρα και ρόλο, οποίος απορρέει από το Σύνταγμα της χώρας μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί