Στηρίζει τους συμβασιούχους η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

“Σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα για τους συμβασιούχους ΟΤΑ”

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, με αφορμή την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των συμβασιούχων, εκφράζοντας τη στήριξή της στο αίτημά τους για μονιμοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 Το έγκλημα στα Τέμπη  είναι το αποτέλεσμα  της απελευθέρωσης , της ιδιωτικοποίησης  της απαξίωσης  του τεμαχισμού  των σιδηροδρομικών μεταφορών , το ξεπούλημα του κερδοφόρου  φιλέτου στο Ιταλικό μονοπώλιο, και τα χρέη στα λαό.

Αυτή  τη πολιτική  της ΕΕ στήριξαν και στηρίζουν  από κοινού, κυβέρνηση , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ .  Η ίδια πολιτική της αποδυνάμωσης και συρρίκνωσης των υπηρεσιών, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, εφαρμόζεται και σε δομές των δήμων με τελική στόχευση την εκχώρησή τους σε ιδιώτες, αναπτυξιακούς οργανισμούς και εργολάβους, χωρίς τελικά να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των πολιτών. Διευκόλυνση αυτής της μεθοδολογίας αποτελεί η καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας, που ως αποτέλεσμα έχει την εξασφάλιση «φτηνού» ανθρώπινου δυναμικού. 

Αυτό το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο όλων των κυβερνήσεων, επιτρέπει να ποδοπατoύνται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος. Τελευταίο παράδειγμα αυτής της πολιτικής είναι η πρωτοβουλία που ανέλαβαν τα σωματεία εργαζομένων του νομού, για τη στήριξη και προώθηση, χωρίς την εμπλοκή των άμεσα ενδιαφερόμενων συνολικά, της άθλιας πρότασης νόμου που κατέθεσε στη Βουλή για συζήτηση Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ και αφορά στη δημιουργία μητρώου αιώνιων συμβασιούχων. Νομιμοποιεί την εργασιακή ομηρία, την ανασφάλεια, καθιερώνει την εργασία με ημερομηνία λήξης, χωρίς να εξασφαλίζει το αντικείμενο εργασίας ή και τον φορέα απασχόλησης, το ύψος των αποδοχών ή την αναγνώριση προϋπηρεσίας. Πρόκειται ξεκάθαρα για κοροϊδία που απέχει πολύ από την τακτοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων, εδραιώνει την κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλεία με πλήρη δικαιώματα, και υποτάσσεται στις ευρωενωσιακές οδηγίες και τις μνημονιακές δεσμεύσεις. 

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου είναι  στο πλευρό των συμβασιούχων έδωσε και δίνει αταλάντευτα τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα. Παλεύει να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου συμβασιούχων – παρατασιούχων, για να καλυφθούν πλήρως οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών με τις απαιτούμενες δαπάνες (μισθοί – ασφαλιστικές παροχές) να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί