Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου: Απαγόρευσε τη συμμετοχή τρανς γυναικών σε γυναικείους διεθνείς αγώνες

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, απαγόρευσε σε transgender αθλήτριες να αγωνίζονται στην κατηγορία γυναικών σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο πρόεδρος του οργανισμού, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, δήλωσε από το Μονακό ότι από τις 31 Μαρτίου δεν θα επιτρέπεται σε καμία γυναίκα τρανς αθλήτρια που έχει περάσει την ανδρική εφηβεία να αγωνίζεται σε αγώνες παγκόσμιας κατάταξης γυναικών.

Θα συσταθεί μια ομάδα εργασίας για να διεξάγει περαιτέρω έρευνα σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για την επιλεξιμότητα των τρανς.

«Δεν λέμε όχι για πάντα», δήλωσε, όπως μεταδίδει το BBC. Ο Λόρδος Κόου πρόσθεσε ότι η απόφαση «καθοδηγείται από τη γενική αρχή που είναι η προστασία της γυναικείας κατηγορίας».

«Όπου η επιστήμη είναι ανεπαρκής για να δικαιολογήσει τη διατήρηση της καταστολής της τεστοστερόνης για τρανς αθλητές, το συμβούλιο συμφώνησε ότι πρέπει να καθοδηγείται από την πρωταρχική μας αρχή, που είναι η προστασία της γυναικείας κατηγορίας», είπε.

«Δεν μπορούμε με κάθε συνείδηση ​​να αφήσουμε τους κανονισμούς μας για τα τρανς άτομα όπως ήταν στα πέντε νανογραμμομόρια ανά λίτρο για τουλάχιστον ένα χρόνο όταν δεν ήμασταν σίγουροι για τον αντίκτυπο που θα είχε σε όλους τους κλάδους μας. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε περισσότερα και πρέπει να μάθουμε περισσότερα τώρα», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την έκκληση της Βρετανικής Ομοσπονδίας Στίβου σε τρανς γυναίκες να αγωνιστούν με άνδρες σε μια «ανοικτή κατηγορία» τον Φεβρουάριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί