ΜΕΡΑ25 Κρήτης: Κάτω τα χέρια από τους σεισμόπληκτους

Aνακοίνωση των Οργανώσεων Βάσης του ΜέΡΑ25 για τους πλειστηριασμούς εις βάρος σεισμόπληκτων του Ηρακλείου αλλά και για τη δέσμευση από τις τράπεζες των λογαριασμών τους, ακόμα και όταν περιλαμβάνουν το ακατάσχετο ποσό της πρώτης αρωγής.  

Το θράσος σας δεν έχει όριο. Κάτω τα χέρια από τους σεισμόπληκτους

Να ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί στους σεισμόπληκτους δήμους της Κρήτης 

Να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί με την κρατική αρωγή 

Θα ήταν ένα κακόγουστο αστείο μέσα στον ζόφο των ημερών αν δεν ήταν τόσο αληθινή και τραγικά ανάλγητη πολιτική από το κράτος και τις τράπεζες. Οι καταγγελίες του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «ΕΛΠΙΔΑ» για τουλάχιστον 22 πλειστηριασμούς ακινήτων που ανήκουν σε σεισμόπληκτους συμπολίτες μας  προκαλούν τη κοινή λογική, το περί δικαίου αίσθημα και εν τέλει την ίδια την κοινωνία.  

Η αναστολή ΟΛΩΝ των πλειστηριασμών (όπως και για τους πληγέντες όλων των φυσικών καταστροφών) είναι αυτονόητη  υποχρέωση της κυβέρνησης, που όχι μόνο δεν φρόντισε να επιταχύνει τις διαδικασίες αποζημιώσεων και συνδρομής στην ανοικοδόμηση αλλά τώρα αφήνει τις τράπεζες και τα funds να βάλουν στα νύχια τους και τα ίδια τα σεισμόπληκτα κτίσματα. Ενάμιση χρόνο μετά τον σεισμό, από τους 1400 φακέλους για σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς έχουν πάρει έγκριση για επισκευές και ανοικοδομήσεις μόλις 13 πολίτες. Αναμένουν άλλοι 8.000 που έχουν μικρότερες ζημιές ενώ 700 άνθρωποι μένουν ακόμα στα κοντέινερ. Όπως φαίνεται κάποιοι από αυτούς δεν θα προλάβουν να φτιάξουν ποτέ τα σπίτια γιατί θα τους τα πάρουν οι τράπεζες. 

«Ντροπή» είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. Ακόμα χειρότερα όταν οι σεισμόπληκτοι καταγγέλλουν πως οι τράπεζες βάζουν χέρι για χρέη πολιτών ακόμα και στους λογαριασμούς με τα χρήματα της κρατικής αρωγής, η οποία υποτίθεται ότι είναι «ακατάσχετη». 

Ντροπή κύριε Μητσοτάκη! 

* Συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των σεισμόπληκτων την Παρασκευή 24 Μαρτίου στη 1μ.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί