Επί τάπητος τα σοβαρά προβλήματα των κομμωτών του Ηρακλείου

Απειλείται ακόμη και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον κλάδο τους και απειλούν ακόμη και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους ανέλυσαν στα μέλη του Προεδρείου της ΟΕΒΕΝΗ,  τα μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Κουρέων Κομμωτών Καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  της Δευτέρας 20 Μαρτίου, συμμετείχαν η Πρόεδρος κα Μαρία Καρακατσάνη, ο Γ. Γραμματέας κος Βασίλης Τζανάκης, το μέλος της Διοίκησης κα Γεωργία Πιλάτου και το μέλος του Καλλιτεχνικού τμήματος κα  Παγκαλάκη Αναστασία. 

Οι επαγγελματίες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αναφέροντας ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας και η αύξηση των προϊόντων, εκτίναξαν το λειτουργικό κόστος, έχοντας ήδη επιφέρει σημαντική μείωση στο τζίρο των επιχειρήσεών τους.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι η λειτουργία των παράνομων κομμωτηρίων, και οι κομμωτές που δουλεύουν με επισκέψεις κατ’ οίκον. Ένα φαινόμενο, που διαρκώς πολλαπλασιάζεται. 

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ ενημέρωσε ότι τόσο ως ΟΕΒΕΝΗ όσο και ως ΓΣΕΒΕΕ έχουν προβεί στις απαραίτητες παρεμβάσεις στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας τη μείωση του ΦΠΑ, την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας, τη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καθώς και μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων για τη στήριξη και ανακούφιση των επιχειρήσεων.

Τέλος, τα μέλη του Συνδέσμου πρότειναν τη διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων με θέματα που αφορούν τον κλάδο τος, κάτι το οποίο με χαρά αποδέχθηκε το Προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ και δεσμεύτηκε ότι θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την πραγματοποίησή τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί