Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών το «Run Greece Ηράκλειο 2023»

  Όλοι οι φορείς στηρίζουν την γιορτή του αθλητισμού

Αφιερωμένο  στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα είναι το «Run Greece Ηράκλειο 2023», μετά από πρόταση του Δήμου Ηρακλείου που έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο στη συνέντευξη τύπου των διοργανωτών. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Μαρτίου, στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στη Λότζια. 

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό Run Greece  θα διεξαχθεί  την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.  Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του: «Υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο για 10η χρονιά το Run Greece,  τη διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα Ειδικά φέτος θα έχουμε την ξεχωριστή ικανοποίηση να δούμε χιλιάδες δρομείς, μικρούς και μεγάλους, να γεμίζουν το πρόσφατα αναπλασμένο και πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης μας. Στον Δήμο Ηρακλείου, στηρίζουμε και τη φετινή χρονιά το Run Greece με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας, καθώς πρόκειται για αγώνα που θέτει την αξία της συμμετοχής πάνω από την νίκη και παράλληλα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Τούτο εναρμονίζεται απόλυτα και με τη δική μας προτεραιότητα για ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού, με στόχο να φέρουμε τα οφέλη της άθλησης και της φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων». 

Ακολούθως μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στους τομείς Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, ο οποίος ανέφερε:  «Για άλλη μια χρονιά οργανώνουμε τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού το “RUN GREECE-Heraklion” που αποτελεί θεσμό στους δρομικούς αγώνες της Ελλάδας. Μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν στους αγώνες, ένα σπουδαίο αθλητικό δρώμενο που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος.

Η σωματική άσκηση είναι σημαντική, για την πρόληψη σοβαρών χρόνιων παθήσεων και συμβάλλει στη διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας του ατόμου.

Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτή την υψηλού επιπέδου αθλητική διοργάνωση, που προβάλλει παράλληλα την Κρήτη. Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να τρέξουν για όσους δεν μπορούν να βαδίσουν την υπέροχη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου συνδυάζοντας τον αθλητισμό με την ήπια άθληση και ψυχαγωγία».

Ο Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς τόνισε την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων για την επιτυχία της διοργάνωσης: «Το Run Greece είναι ένα αθλητικό γεγονός που το έχουν αγκαλιάσει οι φορείς της πόλης, όπως φαίνεται και από την παρουσία τους στη σημερινή συνέντευξη τύπου, πράγμα πολύ σημαντικό. Στον Δήμο Ηρακλείου, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, στηρίξαμε εμπράκτως αυτόν τον αγώνα από την πρώτη του χρόνια και βλέπουμε με ικανοποίηση ότι έχει πλέον καθιερωθεί. Καλούμε τους Ηρακλειώτες να συμμετάσχουν και φέτος και να  απολαύσουν την διαδρομή στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης και δίπλα στη μνημεία της». 

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης  με τον Αντιδήμαρχο ευχαρίστησαν όλους όσους εργάζονται για την επιτυχία της διοργάνωσης, τους φορείς και τα σώματα ασφαλείας που την στηρίζουν, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους καθώς και τους χορηγού. 

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ και Πρόεδρος της ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης από την πλευρά του ευχαρίστησε και εκείνος όσους στηρίζουν το Run Greece και έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στον Δήμο Ηρακλείου όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης που ήταν στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου από την πρώτη στιγμή: «Φέτος ο αγώνας έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία αφού η χώρα ακόμα πενθεί για την τραγωδία των Τεμπών και τούτο όπως είναι λογικό είχε επιπτώσεις στην διάθεση του κόσμου, όπως αποτυπώθηκε στις εγγραφές. Το τελευταίο διάστημα πάντως βλέπουμε να ανεβαίνει ο αριθμός ραγδαία. Έχουμε ξεπεράσει πλέον τις 1.200 και συνεχίζουμε. Καλούμε τα σχολεία, τους αθλητικούς συλλόγους και όλους τους συμπολίτες να δηλώσουν συμμετοχή  και να χαρούν μεταξύ άλλων το κέντρο του Ηρακλείου χωρίς αυτοκίνητα». 

Ο πρόεδρος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης δήλωσε και πάλι την έμπρακτη στήριξή  του στην διοργάνωση: «Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσει κάποια στιγμή ο αγώνας να συνδεθεί με αύξηση  του τουρισμού. Εμείς προσφέρουμε και φέτος στον νικητή και στην νικήτρια των 10 χιλιομέτρων επταήμερη  διαμονή για δύο άτομα σε πεντάστερο ξενοδοχείο και στον νικητή και στην νικήτρια των 5 χιλιομέτρων επταήμερη διαμονή για δύο άτομα σε τετράστερο ξενοδοχείο». 

Ο Υπεύθυνος Marketing των Super Market «Χαλκιαδάκης» Μιχάλης Τσαγκαράκης εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει αγκαλιάσει το Run Greece, του οποίου είναι και φέτος χορηγός ενώ η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» Μαρία Αντωνακάκη τόνισε την δική της ικανοποίηση που το Σωματείο για πρώτη φορά φέτος συνδράμει τη διοργάνωση.

Μίλησαν τέλος, ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, ο οποίος ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Τροχαίας θα είναι στους δρόμους την ημέρα του αγώνα για την τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ζήτησε υπομονή από όλους τους Ηρακλειώτες, ο υποδιευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Τρούκης,  ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου Γιώργος Παττακός και ο εκπρόσωπος των Σαμαρειτών – Ερυθρού Σταυρού. 

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Το «Run Greece Ηράκλειο» διοργανώνουν Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης, Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Έχει μεγάλο χορηγό την Ergo Ασφαλιστική, τοπικούς  χορηγούς τις Μινωικές Γραμμές,  το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, τα Super Market  Χαλκιαδάκης και διεξάγεται με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα.

► Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας.

► Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή όλων των δρομέων. είναι να έχει προηγηθεί έγκαιρα η εγγραφή τους, ώστε να έχουν εξασφαλίσει θέση συμμετοχής.

► Για τους  δρομείς – περιπατητές στα 5 και 10 χιλιόμετρα καθώς και για τον παιδικό αγώνα των 1.000μ, οι εγγραφές συνεχίζονται σύμφωνα με τα παρακάτω πρόγραμμα και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί. 

► Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στη διεύθυνση www.run-greece.gr., θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Μαρτίου

► Οι εγγραφές δρομέων και περιπατητών, θα συνεχίζονται στο Ηράκλειο στα σημεία εγγραφής μέχρι και την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (1ος όροφος)

Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 14.00

– ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ:  ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ (Θύρα 9) και ΠΑΤΕΛΕΣ: Γραμματείες Γυμναστηρίων: Δευτέρα – Παρασκευή 09.00 – 21.00

και Σάββατο 09.00 – 16.00

– ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ SUPER MARKET  ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ

– Γαζίου,   Λεβηνου & Θερίσσου   –  Κορωναίου 7 

– Μαυσώλου και Ηροδότου Αλικαρνασσός  –   Ούλαφ Πάλμε 83 

– Ισαύρων & Σοφ. Βενιζέλου Παραλιακή  –  Κρασαδάκη  Άγιος Ιωάννης   

– Νέο κατάστημα Πατέλες

– Ε.Α.Σ.  Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  ΚΡΗΤΗΣ: Ε.Α.Κ.Η. (Στάδιο Ελευθερίας)

Δευτέρα – Παρασκευή 09.30 – 13.30

– ΓΡΑΦΕΙΑ Ο.Φ.Η.: Ε.Α.Κ.Η. (Στάδιο Ελευθερίας)

Δευτέρα – Παρασκευή 16.00 – 18.30

► Την παραμονή των αγώνων Σάββατο 1 Απριλίου από 10.00 μέχρι  20.00 στο Παγκρήτιο στάδιο,  θα γίνονται έγγραφες για τους δρομείς με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στα αγωνίσματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί