Όταν ο Χατζηνικολάου “ανατρίχιασε” με τον Πολάκη ρώτησε τον Κυριάκο για τα ντολμαδάκια

Του Γιώργου Δημητρίου

΄΄Βρωμιάρη εγώ δεν ψήφισα μνημόνια΄΄είπε ο Χατζηνικολάου απευθυνόμενος στον Πολάκη. Δεν μας είπε όμως ότι ψήφισε, στήριξε και στηρίζει αυτούς τους πολιτικούς που στα πόθεν έσχες τους κατέχουν 200 ακίνητα με μόνο επάγγελμα την πολιτική. Δεν μας είπε ποιοι βρωμιάρηδες έχουν καταντήσει τη χώρα ως την πιο διεφθαρμένη χώρα στην Ε.Ε. σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια. Δεν είναι ο Πολάκης πάντως ..
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ΄΄ΒΡΩΜΑΕΙ΄΄
Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι όσοι στον ολιγαρχικό ιδιωτικό τομέα δεν πληρώνουν τα δάνειά τους λαμβάνουν επιδοτήσεις με το γνωστό τρόπο κλπ, λειτουργούν με κρατικές εγγυήσεις. Είναι ένα είδος δημοσιοϋπαλληλίας και μάλιστα το πλέον αντιπαραγωγικό. Αυτό έγινε στα μνημόνια, πληρώνουμε τα δάνεια αυτών που τους χαρίστηκαν με νομοθετικές πράξεις στη Βουλή.
Οι μεν ΄΄βρωμιάρηδες΄΄ υποστηρικτές του κλεπτοκρατικού καθεστώτος ουσιαστικά απαλλάχτηκαν από διώξεις και παριστάνουν τους κήνσορες της ηθικής. Οι δε πτωχοί χάνουν οπωσδήποτε την περιουσία τους σε πλειστηριασμούς. Παρά τα χρέη τους στο δημόσιο και στις τράπεζες οι΄΄βρωμιάρηδες΄΄ κάνουν κάθε χρόνο πανάκριβες διακοπές στη Μύκονο. Απαιτούν να τους ζητήσουμε και συγγνώμη κουνώντας το δάκτυλο.
Από την Παγκόσμια Τράπεζα: << Μετά την πανδημία η σύμπραξη του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα, ΣΔΙΤ, δείχνει μια αποτυχημένη σχέση, επειδή κάποια καρτέλ του ιδιωτικού τομέα έχουν αλλάξει τη φυσιολογική σχέση πελάτη -τράπεζας αλλά και φορολογούμενου κράτους. Οι τύποι αυτοί με βοηθούς πολιτικούς έχουν μεταφέρει όλους τους κινδύνους και όλα τα επιχειρηματικά ρίσκα στο κράτος>>
Δείτε: https://blogs.worldbank.org Using government guarantees-private sector
Oι περισσότερες από τις μεγάλες ολιγαρχικές επιχειρήσεις, τα περισσότερα ιδιωτικά ΜΜΕ παραμυθιάζουν τον κόσμο ότι πρόκειται για ιδιωτικό τομέα δυτικού τύπου ενώ λειτουργούν με κρατικές εγγυήσεις, επιδοτήσεις και μεταφορά όλων των κινδύνων αποκλειστικά στις τράπεζες και στο κράτος. Δηλαδή σε εμάς τους φορολογούμενους. Ακριβώς κάτι σαν τον΄΄βρώμικο΄΄Κινεζικό κρατικό καπιταλισμό ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΔΙΤ.
Το Ελληνικό υπερχρεωμένο κράτος πρόσθεσε σε 4 χρόνια Μητσοτάκη 110 δισεκατομμύρια δημόσιο χρέος στο ήδη πτωχευμένο κράτος. Ως εκ τούτου κάποια στιγμή, όπως το 2012,θα χάσει την ικανότητά του να δανείζεται από τις αγορές ακριβώς επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναλάβει όλους τους τραπεζικούς και τους επιχειρηματικούς κινδύνους δίνοντας αμέριστες ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ σε ένα καρτελοποιημένο ιδιωτικό τομέα.
Ολοι οι ζωτικοί τομείς, αερομεταφορές, καύσιμα, διύλιση καυσίμων και μεταφορά, ΑΠΕ, τράπεζες, ΠΑΕ,ΚΑΕ, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ιδιωτικοί πάροχοι ενέργειας κλπ κλπ, παριστάνουν τις δυτικές ιδιωτικές επιχειρήσεις, λαμβάνοντας προνομιακές επιδοτήσεις και διαγραφές τραπεζικού δανεισμού. Εάν λειτουργικά καταρρεύσουν όπως το 2012 και στην πανδημία. όλα τα χρέη τους θα αναλάβει να τα ξαναπληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Ο Μητσοτάκης προεκλογικά δεν εξηγεί τον μηχανισμό παροχής κρατικών εγγυήσεων για ανάπτυξη κομμουνιστικής Κινεζικής κρατικής μορφής. Οι εγγυήσεις στην πλάτη του φορολογούμενου και τα όποια κέρδη στον παρασιτικό ολιγάρχη. Ας όψονται οι Αριστερές
εμμονές για την ανταγωνιστική αγορά, γιατί αυτοί δεν θα υπήρχαν. Τώρα ποιοι είναι οι΄΄βρωμιάρηδες΄΄και ποιοι δεν είναι, ας το κρίνει ο καθείς..
Η Παγκόσμια Τράπεζα πάλι: << Οι πολλές κρατικές εγγυήσεις στα διεφθαρμένα κράτη προς τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να αναδομηθούν και να επανεξεταστούν. Πρέπει άμεσα να αλλάξει η κατανομή των κινδύνων>>.Αυτή ήταν η δουλειά του Μητσοτάκη να μετατρέψει το δημόσιο πλούτο και το κοινό συμφέρον σε ιδιωτικό. Αρχικά υπό τη μορφή κρατικών εγγυήσεων προς τα καρτέλ του ιδιωτικού τομέα και σε δεύτερο χρόνο νομοθετημένη ασυλία σε αυτούς που καταχρώνται τις κρατικές εγγυήσεις. Μετά,θα ξαναέρθει στην εξουσία ο κάθε Τσίπρας, δια της παραλείψεως να΄΄νομιμοποιήσει΄΄αυτή την αισχρή κατάσταση..
Η Ελλάδα πτώχευσε γιατί κάποιοι΄΄βρωμιάρηδες΄΄ παραχώρησαν σε ολιγάρχες και καρτέλ τεράστιες κρατικές εγγυήσεις χωρίς να απαιτούν από αυτούς εγγυήσεις καλής εκτέλεσης. Αυτή ήταν και είναι η διαπλοκή κάποιων ΄΄βρωμιάρηδων΄΄ πολιτικών, ΜΜΕ, δημοσιογράφων και λοιπών μεγαλοαπατεώνων. Δυστυχώς αυτοί μας αξίζουν….Ο κάθε΄΄Πολάκης΄΄είναι ενας πολίτης που έχει βιαστεί από κάθε΄΄Πιάστρα-Βρωμιάρη΄΄
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΛΛΕΙΜΑΤΑ – Ο ΤΑΧΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ΄΄ΚΛΕΒΟΥΝ΄΄ΤΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί