Τέμπη: Ενώπιον της Επιτροπής Διαφάνειας ο Κώστας Καραμανλής (Live)

Απαντήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς θα αναγκαστεί να δώσει σήμερα Δευτέρα (20/3) στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Κώστας Καραμανλής.

Τρεις ολόκληρες εβδομάδες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο πρώην υπουργός Μεταφορών θα βρεθεί σε θέση απολογούμενου για τις τραγικές κυβερνητικές ευθύνες γύρω από την τραγωδία. 

Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα (20/3) ορίστηκε μετά από αίτημα των μελών της ΝΔ στην Επιτροπή, το οποίο κατατέθηκε για να μην τηρηθεί η ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για κλήση όλων των αρμόδιων προσώπων που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Στο πλαίσιο του αφηγήματος της κυβέρνησης ότι «όλοι φταίμε» και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαχυθούν οι ευθύνες, στην Επιτροπή έχουν κληθεί επίσης οι πρώην υπουργοί Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ «παρών» θα είναι και ο νέος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αίτημα να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο Κώστας Καραμανλής είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησε στη σημερινή συνεδρίαση να εμφανιστούν το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, η επικεφαλής της ΡΑΣ, οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, αλλά και συνδικαλιστές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί