Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Ηρακλείου και Χανίων (Φωτο)

Σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στην δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής, προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Ηρακλείου και Χανίων.

Μετά τις επανειλημμένες στάσεις εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Χανίων και Βορείου Άξονα τις προηγούμενες εβδομάδες, με μοναδικό αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την αποφυγή ιδιωτικοποίησης του νερού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου στη ΔΕΥΑΧ, τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των ΔΕΥΑ ΟΤΑ Ν. Χανίων.

Έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΧ στις Μουρνιές, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ συμμετέχουν στην απεργία που έχει κηρυχθεί πανελλαδικά.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της ΔΕΥΑΧ μέχρι τις 10 το πρωί, όπως αναφέρει το zarpanews.gr.

Nα σημειωθεί ότι ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ, σήμερα, Δευτέρα 20/3 στις 12 το μεσημέρι, στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Δ.Ε.Υ.Α.Η., πραγματοποιούν στάση εργασίας (από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 για σήμερα Δευτέρα 20-3-23), διαμαρτυρόμενοι για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Μοναδικό αίτημα η οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, που κατατίθεται σήμερα στη βουλή.

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται για σήμερα έως τις 12:00. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί