Νέες καταγγελίες για τον Δήμο Χερσονήσου: Με προφορικές εντολές αντιδημάρχου έργα αξίας 210.000 ευρώ!

Και οι αναθέσεις έργων και προμηθειών από τους άριστους κάθε κατηγορίας καλά κρατούν. Ή είναι το κεντρικό κράτος ή είναι οι Δήμοι που οι άριστοι διοικούν, το ίδιο είναι.

Τι κι αν περνούν τα χρόνια και οι καιροί, τι κι αν αλλάζουν τα ονόματα. Οι ίδιοι είναι, τα ίδια κάνουν.

Δείτε πάλι τι γίνεται στο Δήμο Χερσονήσου. Διαβάζουμε στη 36 απόφαση του 2023 της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου (ΑΔΑ: 6Ν03ΩΗΜ-Ξ2Ω).

Ένας προμηθευτής κατέθεσε αγωγή και ζητά να του πληρώσει ο δήμος 210 χιλιάδες ευρώ για «υπηρεσίες επισκευής διαφόρων αντλητικών συγκροτημάτων στο Δήμο Χερσονήσου με την προμήθεια των απαιτούμενων υλικών». Και έστειλε ο άνθρωπος και τα παραστατικά – τιμολόγια τα οποία, ώ του θαύματος, έχουν εκδοθεί σε διάστημα 5 ημερών !!! Από τις 5 μέχρι τις 9 του Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου, έτσι γράφει η απόφαση. Και ζητά τα λεφτά του ο άνθρωπος, 210 χιλιάδες ευρώ.

Και γράφει η απόφαση ότι  όλα αυτά έγιναν κατόπιν προφορικών εντολών ενός αντιδημάρχου, λέει και το όνομά του η απόφαση, γιατί και καλά οι εργασίες ήταν κατεπείγουσες. (Πάντα κάποια δικαιολογία εφευρίσκουν οι άριστοι.)

Και τι γίνεται μετά;

Οι Οικονομικές Υπηρεσίες του Δήμου λένε ότι «ο Δήμος δεν έχει συνάψει σύμβαση» για την δουλειά αυτή και δεν μπορεί να πληρώσει και οι Τεχνικές Υπηρεσίες λένε ότι πήγαν για αυτοψία και βρήκαν όλα τα αντλιοστάσια να δουλεύουν. Και οι τιμές λένε, που ζητά η αγωγή, παρουσιάζουν μικρή αύξηση σε σχέση με τη μελέτη, αλλά την δικαιολογούν λόγω Ουκρανίας και covid (Πάντα μια δικαιολογία θα υπάρχει, δεν μπορεί).

Και μετά από όλα αυτά, η Οικονομική Επιτροπή κρίνει επωφελή για το δήμο την πληρωμή του ποσού των 210 χιλιάδων ευρώ, και όπως η ίδια λέει, ουσιαστικά ομολογεί την όλη υπόθεση. Και το ψηφίζουν όλοι της οικονομικής επιτροπής, εκτός από ένα (διαπαραταξιακή συναίνεση που λένε).

Ωραία πράγματα. Και η ζωή στο Δήμο Χερσονήσου συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο. Θυμάστε πριν μερικά χρόνια τι γινόταν στον ίδιο δήμο;

Ένας αντιδήμαρχος και τότε τα ίδια έκανε. Σε μια μέρα μέσα είχαν κόψει τότε 113 τιμολόγια, με εντολές αντιδημάρχου. Και τα είχαν πληρώσει με αποφάσεις δικαστηρίων. Τώρα τα τιμολόγια εκδόθηκαν σε 5 μέρες. Πρόοδος είναι και αυτό.

Και τώρα μάλλον μπλέκουν και τις υπηρεσίες.  Γράφει η απόφαση, «οι εργασίες και οι προμήθειες που περιγράφονται στην αγωγή επιβεβαιώνονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Χερσονήσου, τόσο ως προς το είδος όσο και ως προς την αξία τους». Αλήθεια ποιος το βεβαιώνει αυτό; Η δημοτική αρχή ή το έχει υπογράψει η Τεχνική Υπηρεσία;  Και αν το έχει υπογράψει η Τεχνική υπηρεσία, πως είναι σίγουρη; Πως ξέρουν εκ των υστέρων τι και ποια υλικά χρησιμοποιήθηκαν για την κάθε γεώτρηση; Τις ξε-σωλήνωσαν να  δουν τι υλικά έχουν χρησιμοποιηθεί και τοποθετηθεί εκεί σε βάθος 100 και 200 μέτρα που είναι η κάθε γεώτρηση;

Μέχρι πότε θα γίνονται αυτές οι κομπίνες στους δήμους μας; Μέχρι πότε θα αναθέτουν δουλειές, επειδή έτσι γουστάρουν, με προφορικές εντολές; Χωρίς να τηρούν τους νόμους. Χωρίς να σέβονται τις διαδικασίες που προβλέπονται. Και μετά να βρίσκουν τρόπους και όλα να τα μπαλώνουν. Μέχρι πότε;

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί