Από άλλη πρόσβαση οι λουόμενοι στην παραλία της Αγιάς Φωτιάς μετά την κατολίσθηση

Πολύ δύσκολο έως αδύνατο φαίνεται πως είναι το άνοιγμα όλου του δρόμου που οδηγεί στην παραλία της Αγιά Φωτιάς ο οποίος παραμένει κλειστός μετά το τραγικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε μια 47χρονη Σλοβένα στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη.

Ο δρόμος όπως και το σημείο που έγινε η κατολίσθηση βρίσκεται στην αρμοδιότητα του Δήμου Ιεράπετρας και όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Νεκτάριος Παπαδάκης, απαιτούνται πολύ μεγάλες παρεμβάσεις για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του σημείου.

Οι σχετική μελέτη δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και δεν υπάρχει προς το παρόν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την εκπόνησή της, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια επαφή του Δημάρχου με αρμόδια εταιρεία που απασχολεί γεωλόγους για να αρχίσουν να γίνονται τα πρώτα βήματα.

Ζητούμενο είναι να προκύψει μια γεωλογική μελέτη που θα προβλέπει ποιες ενέργειες πρέπει να γίνουν ώστε να απομακρυνθούν τα βράχια της πλαγιάς που είναι επικίνδυνα και να διασφαλιστεί πως το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η κατολίσθηση είναι ασφαλές.

Οι διαδικασίες αυτές και τα έργα που απαιτούνται είναι απίθανό να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι να ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και έτσι ο δρόμος που εκτός από την επιχείρηση που χτυπήθηκε οδηγεί και στην παραλία θα παραμείνει κλειστός.

Η πρόσβαση των επισκεπτών στην παραλία θα γίνεται μέσω του ποταμιού που οδηγεί στην παραλία ενώ υπάρχει ήδη έτοιμη σήμανση που θα τοποθετηθεί στην παραλία ώστε να μην πλησιάζουν οι επισκέπτες στο άκρο όπου και έγινε η κατολίσθηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί