Κρήτη: Στους δρόμους και σήμερα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στην δημιουργία Ρυθμιστικής Αρχής, προχωρούν σήμερα, Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Ηρακλείου και Χανίων.

Μετά τις επανειλημμένες στάσεις εργασίας των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Χανίων και Βορείου Άξονα τις προηγούμενες εβδομάδες, με μοναδικό αίτημα την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου δημιουργίας Ρυθμιστικής Αρχής για το νερό, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την αποφυγή ιδιωτικοποίησης του νερού.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας 20 Μαρτίου στη ΔΕΥΑΧ, τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των ΔΕΥΑ ΟΤΑ Ν. Χανίων.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο εργαζομένων θα συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ ΔΕΥΑ, ενώ καλεί όλους τους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς να δώσουν το παρόν στην διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΧ, στις Μουρνιές, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

«Οι συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων έγιναν εμφανείς με τις πρόσφατες ολέθριες επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ και καθώς και της ενέργειας με τις αυξήσεις του κόστους που επέφερε σε όλα τα επίπεδα. Το νομοσχέδιο αυτό το οποίο επιχειρήθηκε να περάσει τις μέρες του ανείπωτου πένθους που σκόρπισε το δυστύχημα, εισάγεται τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, παρά τις επίσημες αντιρρήσεις όλων των θεσμικών φορέων και παρόχων ύδατος. Ζητάμε να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του νερού μέσω ΡΑΑΕΥ. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ, τη Δευτέρα 20/3 στις 12 το μεσημέρι, στη ΔΕΥΑ Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί