Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας: Xάλκινο μετάλλιο για την Δώρα Γκουντούρα

Η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε την 5η θέση

Σημαντική διάκριση πέτυχαν οι Ελληνίδες αθλήτριες ξιφασκίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σιντ Νίκλαας στη Φλάνδρα του Βελγίου. Συγκεκριμένα η Δώρα Γκουντούρα και η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησαν την 3η και την 5η θέση αντίστοιχα στο ατομικό της σπάθης γυναικών, στην 6η διεθνή διοργάνωση για τη σεζόν 2022-2023.

Η Δώρα Γκουντούρα πέρασε με άνεση τον πρώτο γύρο στο κυρίως ταμπλό των 64. Νίκησε 15-9 την 22χρονη ιταλίδα Κλαούντια Ροτίλι (FIE No61) η οποία στο χθεσινό προκριματικό ταμπλό είχε αποκλείσει την συναθλήτριά της, Αθηναΐδα Μαυρικάκη. Στη συνέχεια πήρε με 15-8 μία νίκη «ψυχολογίας» κόντρα στην 19χρονη ουγγαρέζα Σούγκαρ Κατίνκα Μπατάι (FIE No20) η οποία είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρο στο κύπελλο «Ακρόπολις» στην Αθήνα στις αρχές του Μαρτίου.

Στο γύρο των 16 νίκησε 15-9 κόντρα στην 27χρονη Αζέρα Βαλέρια Μπολσάκοβα (FIE No47) και πήρε θέση στην πίστα του προημιτελικού απέναντι στο Νο4 του κόσμου, την Ισπανίδα Λουθία Μαρτίν-Πορτουγκές. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στο πρώτο μισό, στη συνέχεια όμως η Γκουντούρα διατήρησε το ρυθμό της, κέρδισε κρίσιμους και δύσκολους πόντους και έφτασε στην πολυπόθητη νίκη με 15-10. Με τη νίκη της η ελληνίδα έκανε το 3-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις και πήρε για δεύτερη φορά «εκδίκηση» για την ήττα στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου στο Αλγέρι (11/2022). Η πρώτη ήταν και στο παγκόσμιο κύπελλο της Τασκένδης (02/2023) όταν απέκλεισε την Μαρτίν-Πορτουγκές στον προημιτελικό.

Πέρα από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου η Γκουντούρα θα αυξήσει τη βαθμολογική της συγκομιδή για την παγκόσμια κατάταξη, δεν θα έχει όμως άνοδο ως προς τη θέση. Η Γαλλίδα Μανόν Μπουνέτ-Απιτί που βρίσκεται στο Νο5 του κόσμου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο και δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τους 32.000 βαθμούς από την περσινή της νίκη στην Κωνσταντινούπολη, όμως η συμπατριώτισσά της, Σάρα Μπαλζέρ, με τη νίκη στο Βέλγιο θα ανέβει στη θέση της στο top 5.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί