Επίσκεψη Α. Ξανθού στην Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου

Επίσκεψη στην Διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου πραγματοποίησε ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Α. Ξανθός. Ο Α. Ξανθός συναντήθηκε με τον  αναπληρωτή προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου Ν. Βολτυράκη και την  Ε. Κεχαγιαδάκη, προϊσταμένη του Τμήματος Δασικών Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου.

Ο Α. Ξανθός ενημερώθηκε για την κατάσταση που υπάρχει στο θέμα της διαδικασίας της κύρωσης των δασικών χαρτών για την Π.Ε. Ρεθύμνου, ένα σοβαρό θέμα το οποίο εξαιτίας της προχειρότητας, των αποσπασματικών και ελλειμματικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, ελλοχεύει ο κίνδυνος να βρεθούν «στον αέρα» ιδιωτικές περιουσίες. 

Ο Α. Ξανθός μετέφερε την έντονη ανησυχία που υπάρχει στους πολίτες για το χρονοδιάγραμμα  εξέτασης των αντιρρήσεων από την Επιτροπή που έχει συσταθεί για τους δασικούς χάρτες στην  Π.Ε. Ρεθύμνου, η οποία λόγω του μεγάλου όγκου των ενστάσεων θα  χρειαστεί  αρκετά χρόνια για να ολοκληρώσει  το έργο της. Την ευθύνη γι’ αυτό έχει η κυβέρνηση που δεν ενίσχυσε τις δασικές υπηρεσίες με το αναγκαίο επιστημονικό προσωπικό, έτσι ώστε να διεκπεραιωθεί σε σύντομο χρόνο και με αντικειμενικό τρόπο όλη  αυτή η διαδικασία. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, με βάση τις προτάσεις των ΟΤΑ και των Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης, οι οποίες θα διασφάλιζαν τις περιουσίες των πολιτών. Έτσι απαξιώνεται η πολύ σημαντική υπόθεση της κατάρτισης ενός σύγχρονου Δασολογίου στη χώρα, που από απαραίτητο εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης και προστασίας του δασικού πλούτου, έχει μετατραπεί σε μηχανισμό ανασφάλειας, οικονομικής επιβάρυνσης και ταλαιπωρίας για μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί