Εσωκομματικοί τριγμοί και αλληλοκατηγορίες στη ΝΔ λόγω των Τεμπών- Απουσία Δένδια από το υπουργικό, επίθεση από Γεωργιάδη

Μαλλιά κουβάρια έχουν γίνει στην κυβέρνηση αλλά και στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Οι εσωκομματικές συγκρούσεις είναι τόσο ισχυρές που, πλέον, βλέπουν και το φως της δημοσιότητας με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιτίθεται ευθέως στους δημοφιλείς υπουργούς που κρύφτηκαν και δεν εμφανίστηκαν για να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο και το κυβερνητικό αφήγημα για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χωρίς να κατονομάσει σε ποιους υπουργούς αναφερόταν αλλά φωτογραφίζοντάς τους, επιτέθηκε με σφοδρότητα σε εκείνους τους υπουργούς που έχουν μεγάλη δημοφιλία και επέλεξαν να μην υπερασπιστούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο μέγα θέμα της τραγωδίας των Τεμπών.

«Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο γιατί σε μια κρίσιμη ώρα αυτοί οι υπουργοί βγαίνουν και καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό. Αν την κρίσιμη ώρα οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι αυτό δεν πολύ χρήσιμο στην ομάδα και η πρωτιά στη δημοφιλία μπορεί να μην τους αξίζει κιόλας. Το λέω για να είμαστε συνεννοημένοι», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη σφοδρή του επίθεση προς τους συναδέλφους του υπουργούς.

Η απουσία του Δένδια από το υπουργικό

ΟΝίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, με μεγάλη διαφορά από κάθε άλλον, και θεωρείται ως ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Κ. Μητσοτάκη όταν ανοίξει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ.

Δεν έχει σχέσεις εμπιστοσύνης με το Μέγαρο Μαξίμου και αυτό έχει καταδειχθεί αρκετές φορές μέχρι τώρα. Εχει συναινετικό προφίλ και δεν ακολουθεί τη «γραμμή» της πόλωσης και του αντιΣΥΡΙΖΑ φανατισμού. Δεν στήριξε τον πρωθυπουργό στο σκάνδαλο των υποκλοπών και δεν έχει δώσει τηλεοπτικές μάχες  στα δύσκολα για τη ΝΔ. 

Για όλους αυτούς τους λόγους έκανε ιδιαίτερη αίσθηση το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ότι έμεινε μόνο για ένα τέταρτο στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς μάλιστα να ενημερώσει ότι φεύγει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν έχει κάνει καμία δημόσια παρέμβαση για την τραγωδία των Τεμπών και την Τετάρτη θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να καταθέσει αίτημα συμμετοχής της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το χαρτοφυλάκιό του του επιτρέπει να κρατά αποστάσεις από την εσωτερική επικαιρότητα αλλά είναι πια προφανές ότι έχει προσωπική ατζέντα και φιλοδοξίες. Και επειδή ο Ν. Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί τον Κ. Μητσοτάκη στη θέση του πρωθυπουργού, το όνομα του Νίκου Δένδια ακούγεται όλο και περισσότερο στο παρασκήνιο.

Γράφει ο Γ. Παπαχρήστος:

«Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών, ζήτημα αν μετείχε… 15 λεπτά της συνεδριάσεως. Δεν έλαβε τον λόγο, ούτε για το γεγονός, ούτε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς που θα πρέπει να γίνουν, και αιφνιδίως σηκώθηκε από τη θέση του, και χωρίς να πει τίποτε, αποχώρησε!

Πολλοί εκ των συναδέλφων του θεώρησαν ότι θα εξήρχετο της αίθουσας για να απαντήσει σε κάποιο εκτάκτου χαρακτήρος τηλεφώνημα. Αλλά φευ, δεν επέστρεψε ποτέ!

Εμεινε για να ακούσει τις δηλώσεις on camera του Πρωθυπουργού, και λίγο μετά έφυγε, προκαλώντας την έκπληξη (αλλά και τα μουρμουρητά) των υπολοίπων…

Χωρίς δικαιολογία

Δεν κατάφερα να πληροφορηθώ, αν είχε ενημερώσει το γραφείο του Πρωθυπουργού, ότι δεν θα παρέμενε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, και πως θα αποχωρούσε τόσο νωρίς. Πάντως και να το είχε κάνει (να είχε ενημερώσει δηλαδή), οι υπόλοιποι υπουργοί έμειναν σύξυλοι στο θέαμα να σηκώνεται από τη θέση του και να αποχωρεί από την αίθουσα συνεδριάσεων, χωρίς μια εξήγηση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί