Εφοπλιστής διέκοψε παράσταση με άσεμνους χαρακτηρισμούς προς τους ηθοποιούς

Το εξώδικο από τους υπεύθυνους του θεάτρου έφερε την επιστολή συγγνώμης

Μία πρωτοφανή συμπεριφορά από θεατή που όπως προκύπτει ανήκει σε εφοπλιστική οικογένεια σημάδεψε την παράσταση του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, «Οι Πεταλούδες στο Στομάχι», την Πέμπτη 9 Μαρτίου, όπως αποκαλύφθηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέατρο ο Μίλτος Σωτηριάδης.

Σε αυτήν κατονομάζεται ο κ. Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος ως ο θεατής που «κατά τη διάρκεια της παράστασης … απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς, που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε».

Ο κ. Σωτηριάδης στη συνέχεια αναφέρει ότι μόλις επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του θεατή, ακολούθησε έντονη διαμαρτυρία με εξώδικο ,καθώς «συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζόμενους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα».

Το εξώδικο ακολούθησε επιστολή του κ. Βερνίκου «με την οποία ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Αποδεχόμαστε τη χειρονομία του και δημοσιεύουμε την επιστολή, με την ελπίδα το θέατρό μας και οι παραστάσεις που ανεβαίνουν (όπως και «οι Πεταλούδες στο στομάχι»), να προβληματίζουν, αφυπνίζουν, ψυχαγωγούν το κοινό, ώστε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, να προχωρήσει η κοινωνία μπροστά, αφήνοντας πίσω της τέτοιου είδους συμπεριφορές», σημειώνει ο κ. Σωτηριάδης. Μάλιστα, το Θέατρο του Νέου Κόσμου προτείνει σε όποιον θεατεί θέλει να παρακολουθήσει ξανά και ανενόχλητος είτε την συγκεκριμένη παράσταση είτε άλλη, να επικοινωνήσει με το ταμείο.

Παρατίθεται παράλληλα η επιστολή του Αλέξανδρου Κωνσταντίνου Βερνίκου, που έχει ημερομηνία 14 Μαρτίου και αναφέρει ότι «σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου κατά την διάρκεια της παράστασης «Πεταλούδες στο στομάχι» θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί