Στηρίζει τις κινητοποιήσεις για την τραγωδία των Τεμπών ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

Κάλεσμα για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση

Την στήριξή της στις σημερινές κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας στις 11 το πρωί.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαιρετίζει και στηρίζει, την πανελλαδική-πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 16/03/2023. Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων για αλήθεια και δικαιοσύνη, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, για τη στήριξη των δημόσιων αγαθών. Των εργαζομένων που προειδοποιούσαν επί μήνες την κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τους κινδύνους που υπήρχαν για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών και αυτοί απειλούσαν και αδιαφορούσαν. 

Οι παλλαϊκές συγκεντρώσεις μια βδομάδα πριν, απαίτησαν την απόδοση ευθυνών και την τιμωρία των ενόχων του πρωτοφανούς αυτού εγκλήματος στα Τέμπη. Η συστηματική διάλυση του δημόσιου τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων, του πελατειακού κράτους και της διαφθοράς, δεν γίνεται πλέον ανεκτή. 

Σε τούτη την εκφρασμένη θέληση του λαού μας, η κυβέρνηση κωφεύει. Επιχειρεί τη συγκάλυψη των ευθυνών  και των υπευθύνων της τραγωδίας, διαχέοντας τις ευθύνες σε όλους και τελικά σε κανέναν. Έντεχνα, σε συνεργασία με τα κεντρικά ΜΜΕ, βάζει στο κάδρο εργαζόμενους, συνδικάτα, προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες, κρύβοντας τον «παραιτηθέντα» Υπουργό και τους υφυπουργούς, που είχαν την ευθύνη ασφαλούς λειτουργίας των συγκοινωνιών. Το έργο τους: 

  • Απογύμνωσαν τον ΟΣΕ από προσωπικό σε κρίσιμες θέσεις. Το μόνιμο προσωπικό του μειώθηκε κατά περίπου 40% από το 2019 και μετά! Οι σταθμάρχες ανά βάρδια μειώθηκαν.
  • Καταργήθηκαν οι πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας που αν υπήρχαν θα είχαν αποτρέψει το ανθρώπινο λάθος, ο δευτεροβάθμιος έλεγχος της κυκλοφορίας από την Αθήνα, το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε το καλοκαίρι 2019 και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε ποτέ! 
  • Δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό έργο εκσυγχρονισμού των υποδομών. Στο «ψηφιακό» επιτελικό κράτος Μητσοτάκη όλα συνεχίζουν να γίνονται χειροκίνητα, με το έργο της σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης να μένει στάσιμο εδώ και 3 χρόνια.

Απεργούμε και βγαίνουμε στον δρόμο. Αγωνιζόμαστε για ασφάλεια, εργασία, δικαιώματα. Ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής και της φτώχειας. Οι ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους. 

Στο «πάμε και όπου βγει» εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο ως εδώ!

Δεν θα ανεχθούμε τη συγκάλυψη – Απαιτούμε να έρθουν όλα στο φως.

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας – Απαιτούμε ασφαλείς υποδομές και μεταφορές.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας να συμμετέχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση  στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11.00πμ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί