Ο χαιρετισμός του Μ. Θραψανιώτη στις κινητοποιήσεις στο Λασίθι

Ο χαιρετισμός του Βουλευτή Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις του Λασιθίου για την τραγωδία των Τεμπών.

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Λυπάμαι που σήμερα δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, γιατί αύριο το πρωί θα συζητηθεί στη Βουλή, η Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας για την τεράστια καθυστέρηση που υπάρχει στο Κέντρο Αποκατάστασης της Νεάπολης. Η συγκέντρωση της Αθήνας ήταν συγκλονιστική και έδειξε ότι ο λαός απαιτεί την αλήθεια και δεν θα ανεχτεί τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. 

Χαιρετίζω την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση, την 24ώρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν ανθρώπινες ζωές, κυρίως νέων ανθρώπων, καθώς και τον τραυματισμό αρκετών.

  Αποτελεί όμως ασέβεια στην μνήμη αυτών των ανθρώπων, η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, καθώς και η προσπάθεια να προστατευθεί ο πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης με το επιχείρημα της άγνοιας.

  “Δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός”, είναι οι συνηθισμένες απαντήσεις, τόσο του ίδιου όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

  Δεν γνώριζε ότι πεθαίνουν οι ασθενείς εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

  Δεν γνώριζε, ότι ο ανιψιός του και ο διορισμένος από τον ίδιο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, παρακολουθούσαν δημοσιογράφους, υπουργούς, αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, πολίτες. 

Δεν γνώριζε…

Δεν γνώριζε ότι τα τρένα ήταν επικίνδυνα, ούτε ο ίδιος, ούτε ο υπουργός του κ. Καραμανλής, όταν από το βήμα της Βουλής προκαλούσε με την λέξη “Ντροπή”, στην επισήμανση για την ασφάλεια των τρένων.

  Δεν γνώριζαν, παρ’ όλο που οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν με έγγραφα, καταγγελίες, απεργίες, παραιτήσεις, για τον κίνδυνο ασφάλειας των τρένων, γιατί κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Οικονόμου, αυτοί είναι “Παλαιοσυνδικαλιστές”.

  Τέλος δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα κάνει εκλογές.

Όμως τα ψέματα τελειώνουν.

Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι “κάναμε ότι κάναμε, αλλά όλοι το ίδιο κάνουν ή έκαναν”. Είναι το προτελευταίο τους καταφύγιο.

Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά για να αντιληφθούν ακόμα και οι πλέον “αδιάφοροι” ότι όλοι δεν είναι το ίδιο. Γιατί το ζουν στην κατεστραμμένη καθημερινότητά τους.

Δεν είναι όλοι το ίδιο.

Υπάρχουν εκείνοι, που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν βρίσκονται στο πλάι της πλειοψηφίας των πολιτών. 

Υπάρχουν και εκείνοι που στηρίζουν τους λίγους για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

  Σήμερα οι νέοι πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις γιατί κατάλαβαν τι σχεδιάζουν και αγωνιούν για το μέλλον τους.

  Αυτές οι εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής, δίνουν την δυνατότητα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις, εκείνες που βρίσκονται στο πλάι της κοινωνικής πλειοψηφίας, για πολιτική αλλαγή και για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.

  Παραγωγικό μοντέλο για ισόρροπη ανάπτυξη, με αξιοπρεπείς μισθούς,  πρόσβαση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά για όλους και όχι στην ανεξέλεγκτη αύξηση κερδών των λίγων σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας αλλά και της ίδιας της ζωής μας.

Δεν θα μπορέσουν να συγκαλύψουν τίποτα, η Αλήθεια για τις ευθύνες θα λάμψει, γιατί είναι απαίτηση όλου του λαού και της νεολαίας.

Ευχαριστώ.

Μανόλης Θραψανιώτης

Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί