Δεν κοπάζει η οργή: Μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα (Βίντεο & φωτο)

Δεκάχες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους και σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου, ημέρα γενικής απεργίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και πλήθος συνδικάτων, απαιτώντας να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Η σημερινή γενική απεργία  έρχεται να προστεθεί σε σειρά κινητοποιήσεων, διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων, απεργιών και δράσεων του τελευταίου 15νθημέρου, από τότε δηλαδή που μια ολόκληρη χώρα έμεινε άφωνη από το αδιανόητο δυστύχημα των Τεμπών και τη μετέπειτα κυβερνητική απόπειρα συγκάλυψης και μετάθεσης ευθυνών.

Δείτε επίσης: Δυναμικές και οι σημερινές κινητοποιήσεις για τα Τέμπη – Πλήθος κόσμου στους δρόμους του Ηρακλείου (Φωτο)

Μαζικές κινητοποιήσεις για τα Τέμπη και σε Χανιά & Ρέθυμνο (Βίντεο & φωτο)

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΝΟ, ΟΛΜΕ και δεκάδες άλλα συνδικάτα έχουν καλέσει τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην 24ωρη απεργία επισημαίνοντας στις ανακοινώσεις τους τα κρίσιμα ερωτήματα πως πρέπει να απαντηθούν για το πώς, το γιατί και τους υπαίτιους για το έγκλημα των Τεμπών. 

Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί στην Πλ Κλαυθμώνος, ενώ στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 11.30 το πρωί στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ αντίστοιχες συγκεντρώσεις έγιναν την ίδια ώρα σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

Εικόνες από τη συγκέντρωση στην ΑΘήνα

Φωτογραφίες της Τατιάνας Μπόλαρη/Eurokinissi

Η απεργιακή διαδήλωση στα γραφεία της Hellenic Trains

Μεγαλειώδης πορεία στη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες πολίτες στη Θεσσαλονίκη τιμούν τη μνήμη των νεκρών, εκφράζουν τη θλίψη αλλά και την οργή τους.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου και συνεχίζεται με πορεία στο κέντρο της πόλης.

Μεγάλη διαμαρτυρία στο Αγρίνιο

Μεγάλη συμμετοχή στην διαμαρτυρία του Αγρινίου με τους πολίτες να φωνάζουν «να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, οι ανθρώπινες ζωές δεν κοστολογούνται»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί