Στοιχηματίας πρωθυπουργός

Του Μιχάλη Τζανάκη

Αν και ο τζόγος είναι ημιπαράνομος στην χώρα, ο πρωθυπουργός είναι φανατικός και συστηματικός «στοιχηματίας»! Όλο «στοιχήματα» βάζει! 

Τελευταίο «στοίχημά» του είναι η ανάταξη των σιδηροδρόμων! Είναι δεδομένο ότι θα ανατάξει και τους σιδηροδρόμους, καθώς όταν κάτι είναι σε πλήρη διάλυση πώς να μην το «ανατάξεις»; Βεβαίως τα πολλά «στοιχήματα» είναι εθιστικά και καλό είναι να «απεξαρτηθεί» από αυτά, καθώς αν κρίνουμε από τα προηγούμενά του μάλλον ποντάρει διαρκώς λάθος!

«Στοίχημά» του η αντιμετώπιση της πανδημίας, άλλο «στοίχημα» η πάταξη της διαφθοράς, τρομερό στοίχημα –αυτό το έβαλε μαζί με τον Άδωνη- η αντιμετώπιση της «ακρίβειας», «στοίχημα» μεγαλεπήβολο το επιτελικό κράτος που όντως είναι «επιτελικό», αν δεν βρέχει, δεν φυσάει, δεν χιονίζει, δεν έχει ζέστη, δεν έχει υγρασία κλπ, κλπ.

Τι τα θέλετε τα πονταρίσματα, αφού όλα τα «στοιχήματα» τα χάνετε; Κάποτε είχαμε τους «παπατζήδες», τώρα έχουμε τους «στοιχηματίες»!

Όσα στοιχήματα και να βάλετε, «χαμένοι» θα βγαίνετε, καθώς η πολιτική δεν είναι τζόγος και οι ευθύνες σας δεν είναι ίδιες με κάποιου πράκτορα λαχείων ή άλλων τυχερών παιγνίων! Καλά τα «στημένα» διαγγέλματα, καλές οι μαγνητοσκοπημένες πόζες σε ακρογιαλιές, σε βουνοκορφές, σε εμβολιαστικά κέντρα και σε εκπομπές που οι «σαλίγκαροι» εργάζονται πυρετωδώς, αλλά μετά έρχεται αυτή η ρημάδα η πραγματικότητα και σε εκθέτει ανεπανόρθωτα! Αυτή η πραγματικότητα που σου βγάζει τα ακριβά ενδύματα και σε αφήνει «γυμνό»! Κι ύστερα; 

Ύστερα προσπαθείς να σώσεις την παρτίδα με κεκεδίζοντες «εκπροσώπους» να διαλαλούν την ες αεί «άγνοιά» σου –δηλ την άγνοια του άρχοντος- και εσύ να τρέχεις πέρα δώθε να βάζεις τα επόμενα «στοιχήματα»! 

Ούτε κουβέντα για μια στοιχειώδη «αυτοκριτική», μια ειλικρινή ενδοσκόπηση συνοδευόμενη από σεμνότητα και περισυλλογή! «Φταίνε όλοι», «δεν ήξερα», «δεν ήμουν ενήμερος» και στην κατακλείδα να  σου και το «στοίχημα»!

Αν κύριε Πρωθυπουργέ, χρειαζόμασταν τζογαδόρους θα απευθυνόμασταν στο πλησιέστερο πρακτορείο τυχερών παιγνίων…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί