Νεολαία Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Ως εδώ. Βάζουμε ΤΕΛΟΣ στα “πάμε και όπου βγει”

Ανακοίνωση της Νεολαίας Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ:

Το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη μας.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στοίχισε τη ζωή σε 57 συμπολίτες μας, στην πλειοψηφία τους νέους και νέες.

Το δυστύχημα αυτό μας προκαλεί θλίψη και οργή. Θλίψη για τους 57 νεκρούς που χάθηκαν άδικα, αλλά και οργή γιατί το 2023 αποδεικνύεται ότι η πολιτεία δεν μπορεί να εγγυηθεί ούτε τα βασικά, τις ασφαλείς μεταφορές και την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής.

Γιατί, ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της, να συσκοτίσει τα πραγματικά αίτια, να περιορίσει την κουβέντα στο «ανθρώπινο λάθος».

Δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ότι: Αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, που μιλούσαν για την ασφάλεια, τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, που προειδοποιούσαν για ένα προδιαγεγραμμένο δυστύχημα.

Οι εργαζόμενοι λοιδορήθηκαν, οι απεργίες τους κηρύχθηκαν καταχρηστικές, τα προβλήματα αυτά θάφτηκαν από τα ΜΜΕ.

Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός κ. Καραμανλής έλεγε στη Βουλή, λίγες μέρες πριν το δυστύχημα, ότι είναι ντροπή να τίθεται θέμα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο.

Ο ΟΣΕ απογυμνώθηκε από προσωπικό σε κρίσιμες θέσεις. Το μόνιμο προσωπικό του μειώθηκε κατά περίπου 40% από το 2019 και μετά! Οι σταθμάρχες ανά βάρδια μειώθηκαν. Καταργήθηκαν οι πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας που αν υπήρχαν θα είχαν αποτρέψει το ανθρώπινο λάθος.

Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος της κυκλοφορίας από την Αθήνα, το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα που καταστράφηκε το καλοκαίρι 2019 και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε ποτέ! Δεν έχει προχωρήσει το παραμικρό έργο εκσυγχρονισμού των υποδομών.

Στο «ψηφιακό» επιτελικό κράτος Μητσοτάκη όλα συνεχίζουν να γίνονται χειροκίνητα, με το έργο της σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης να μένει στάσιμο εδώ και 3 χρόνια.

Στο «πάμε και όπου βγει» εμείς απαντάμε με ένα μεγάλο ως εδώ! Δεν θα ανεχθούμε τη συγκάλυψη – Απαιτούμε να έρθουν όλα στο φως. Δεν ανεχόμαστε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας – Απαιτούμε ασφαλείς υποδομές και μεταφορές.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών μας δείχνουν τον δρόμο. Συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην μεγάλη πανελλαδική και πανεργατική απεργία την Πέμπτη 16/3.

Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μας ακούσουν. Να διερευνηθούν τα πραγματικά αίτια, και  να αποκατασταθεί η ασφάλεια στον σιδηρόδρομο. Το χρωστάμε στη μνήμη των θυμάτων.

Ως εδώ. Βάζουμε ΤΕΛΟΣ στα “πάμε και όπου βγει” 

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 11:00 π.μ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί