Φ. Παρασύρης: Οι επαγγελματίες αλιείς του Ηρακλείου χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης

Συνάντηση, στα Γραφεία του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων Νομού Ηρακλείου, στο Λιμάνι Ηρακλείου, πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Φραγκίσκος Παρασύρης, με το Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Γιάννη Ανδρουλάκη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και με αλιείς μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν. 

Συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι επαγγελματίες αλιείς, τα οποία δημιουργούν ένα ασφυκτικό καθεστώς που απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου. Συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν το  λειτουργικό κόστος και τους αυξημένους φόρους, τον τριπλασιασμό των πάγιων και καθημερινών δαπάνων, (πετρέλαιο, τέλη Ο.Λ.Η., δαπάνες ύδρευσης και συντήρησης των σκαφών) σε συνδυασμό με τη μείωση της αλιείας, τις ζημιές που προκαλούν οι λαγοκέφαλοι στα αλιευτικά εργαλεία, αλλά και η απουσία οποιασδήποτε κρατικής στήριξης οδηγεί τις οικογενειακές επιχειρήσεις των αλιέων σε μαρασμό.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Φραγκίσκος Παρασύρης δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μέσα από διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, τονίζει την ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών αλιέων. Όπως, άλλωστε, συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ε.Ε. η Ελλάδα σε άμεσο χρόνο οφείλει να θεσμοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης του κλάδου, αλλά και να να προχωρήσει στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την μείωση των καθημερινών δαπανών των αλιέων του Ηρακλείου. Σε κάθε περίπτωση και ειδικά για τους αλιείες του λιμανιού του Ηρακλείου σε συνεργασία και με το φορέα ιδιωτικοποίησης του λιμανιού θα πρέπει να βρεθεί λύση για την παραμονή των σκαφών τους σε ένα μικρό τμήμα του παλαιού λιμανιού».  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί