Νέα στάση εργασίας και συλλαλητήριο των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Υ.Α.Η., με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε. Δ.Ε.Υ.Α.), συμμετέχουν στην τετράωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως και τη λήξη του ωραρίου στις 15:00 για σήμερα Δευτέρα 13-3-23 και την Τρίτη 14-3-23).

Μοναδικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι η απόσυρση του Νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά.  

Συνεπώς η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται για σήμερα και αύριο έως τις 11:00. 

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΗ θα πραγματοποιήσουν και διαδήλωση αύριο, Τρίτη 14 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Σε κάλεσμα που εξέδωσαν τα σωματεία εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Ηρακλείου αναφέρουν:

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ !

Τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων ΔΕΥΑ στο Νομό Ηρακλείου,  ανταποκρινόμενη στο  κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΔΕΥΑ (ΠΟΕ ΔΕΥΑ), για συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ιδιωτικοποίηση του νερού, καλούμε δημότες,  συλλογικότητες και σωματεία, εργαζομένους, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μαθητές , σπουδαστές και όποιος άλλος μπορεί, την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 11.30 στην πλατεία Ελευθερίας, να αντισταθούμε στο Νομοσχέδιο  επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουν σ’ αυτό τον αγώνα, απαιτώντας: Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το Νομοσχέδιο για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. που ιδιωτικοποιεί τα νερά

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού

Την στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία παράλληλα απευθύνει κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 14 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχεδόν εν κρυπτώ και στη σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη, η Κυβέρνηση δεν ξεχνά την πολιτική της, του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού και βεβιασμένα, με τρία νομοσχέδια, προχωρά και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων, αγνοώντας τρεις αποφάσεις του ΣτΕ, και τις θέσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α και της ΚΕΔΕ. 

Με τα νομοσχέδια αυτά περιορίζεται η πρόσβαση όλων στο βασικό αγαθό του νερού, αφαιρεί περιουσία και αποφάσεις από τους Δήμους και όλα καταλήγουν στο στόχο, τη δημιουργία της ρυθμιστικής Αρχής (Ρ.Α.Α.Ε.Υ), που θα αποφασίζει την τιμολόγηση του πολύτιμου αυτού αγαθού, άρα θα έχουμε αδικαιολόγητες αυξήσεις και μελλοντικά οδηγούμαστε στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α. Παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει τη διαχείριση αποβλήτων από τους Δήμους, οι οποίοι κατείχαν τη διαχείριση και χρόνια τεχνογνωσία, παραδίδοντάς τη επίσης σε ιδιώτες.

Τούτη η πολιτική εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες με αρνητικές, σχεδόν τραγικές  εξελίξεις και ήδη εγκαταλείπεται.  Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να το παρέχει σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, πέρα και πάνω από κάθε λογική κέρδους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ λίγο πριν αποχωρήσει από την διακυβέρνηση της χώρας εκποιεί τη δημόσια περιουσία. Την καλούμε να αποσύρει άμεσα το επίμαχο νομοσχέδιο, να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών στα βασικά αγαθά, όπως το νερό, να προστατεύσει και να ενισχύσει τον ρόλο και τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, να ενισχύσει με στελεχιακό δυναμικό τους Δήμους για τη διαχείριση των αποβλήτων. Τέλος, τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ως κυβέρνηση, να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων ΔΕΥΑ Νομού Ηρακλείου, την ΤΡΙΤΗ 14 Μαρτίου και ώρα 11.30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ !

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί