Επικίνδυνη εγκύκλιος της Γκάγκα για την νοσηλεία  ασθενών ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και κλινικές

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών: Δεν θα γίνουμε νέοι «σταθμάρχες» ανθρώπινων λαθών!

Για επικίνδυνη εγκύκλιο της αναπλ. υπουργού Υγείας κας Γκάγκα για την νοσηλεία ασθενών ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και κλινικές, κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Όπως αναφέρει η ΑΣΥ: «Με μία απαράδεκτη και επικίνδυνη εγκύκλιο της αναπλ. υπουργού Υγείας, στις 23/2/23 που καθορίζει τις προδιαγραφές για «Τη λειτουργία τμημάτων εντατικής θεραπείας Ενηλίκων – Παιδιών» το υπουργείο πετάει το μπαλάκι και την ευθύνη για τη νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών στους γιατρούς και τους νοσηλευτές κλινικών, οι οποίοι όμως δεν είναι εξειδικευμένοι και εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει: «Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν ασθενείς ορόφου, σε κλινικές, διασωληνωμένοι. Αν όμως υπάρχουν, ανήκουν στην εποπτεία της κλινικής που τους νοσηλεύει και οι γιατροί της ΜΕΘ έχουν μόνο συμβουλευτικό ρόλο».

Κυνική ομολογία ότι οι ΜΕΘ σε όλη την χώρα δεν επαρκούν κι ότι δεν πρόκειται να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν όσες ΜΕΘ παραμένουν κλειστές στα νοσοκομεία όπως στο δικό μας.

Μετά το, «δεν υπάρχουν μελέτες για διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», «διασωληνώνουμε κι όπου βγει», γιατροί και νοσηλευτές κλινικών «αναλάβετε κι όπου βγει…» κι ας έχετε στην επίβλεψη σας 25 και 30 ασθενείς και χωρίς να έχετε την απαιτούμενη εξειδίκευση κι εμπειρία!!!

Αν αυτή η πολιτική δεν είναι προδιαγραφή ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ τότε τι είναι;!!!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί