Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών έριξε από το Ηράκλειο “πόρτα” στον Αυγενάκη λόγω αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, το δευτεροβάθμιο όργανο των δημοσιογράφων της χώρας, πραγματοποίησε σήμερα στο Ηράκλειο μια σημαντική ημερίδα για τα προβλήματα της δημοσιογραφίας στην ελληνική περιφέρεια. Δεν ξέρω πόσο θα μπορέσει αυτό το συνέδριο, στο οποίο ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των δημοσιογράφων από όλες τις Ενώσεις της χώρας, να προωθήσει λύσεις στα προβλήματα των επαγγελματιών δημοσιογράφων, όμως ήδη πέτυχε κάτι σημαντικό: με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο εξέφρασε τη διαμαρτυρία του στη βιομηχανία αγωγών σε βάρος δημοσιογράφων από πολιτικούς και άλλους παράγοντες.

Η ΠΟΕΣΥ απλά έκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει: ενώ κάλεσε τους τοπικούς βουλευτές και άλλους εκπροσώπους των φορέων, δεν κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, ακριβώς λόγω των συνεχών δικαστικών προσφυγών σε βάρος δημοσιογράφων. Και ιδιαίτερα των αγωγών. Αλλά και των επιθέσεων.

Ο κ. Αυγενάκης εδώ και χρόνια προσπαθεί να φιμώσει το Candiadoc (παλιότερα το Candianews) και τον υπεύθυνό του δημοσιογράφο Αλέκο Α. Ανδρικάκη με αγωγές και άλλες δικαστικές προσφυγές, τακτική που εφαρμόζει πλέον και σε δημοσιογράφους της Νέας Κρήτη και της ΚΡΗΤΗ Tv.

Η ΠΟΕΣΥ αλλά και οι πρωτοβάθμιες δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας αντιδρούν στις αγωγές των “αξιωματούχων” κατά δημοσιογράφων με τις οποίες στην ουσία τους κρατούν όμηρους ώστε να μη μπορούν να ασκούν το δημοσιογραφικό τους λειτούργημα, με τον “αποκλεισμένο” Λ. Αυγενάκη να είναι στην κορυφή εκείνης της λίστας που κυνηγάει δημοσιογράφους…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί