Ο Περιφερειάρχης Κρήτης τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (φωτο – βίντεο)

\

Στην διάρκεια συνεδρίου με θέμα «Περιφερειακά Μέσα, Προσκλήσεις, προοπτικές» που έγινε στο Ηράκλειο

Τιμήθηκε για την διαχρονική στήριξη του στο τύπο και στην συνδιοργάνωση, συνεδρίων  εκδηλώσεων με δράσεων με τις δημοσιογραφικές ενώσεις, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Η τιμητική βράβευση έγινε από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών Τύπου (ΠΟΕΣΥ) Σωτήρη Τριανταφύλλου, παρόντων Αρχών, θεσμικών φορέων και εκπροσώπων του τύπου στην διάρκεια συνεδρίου με θέμα «Περιφερειακά Μέσα, Προσκλήσεις, προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Ηράκλειο σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης με την ΠΟΕΣΥ. 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, όπως και οι παριστάμενοι  εκπρόσωποι των Δημοσιογράφων Ενώσεων της Χώρας ευχαρίστησαν την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία στην Κρήτη και την συνδιοργάνωση του συνεδρίου που – όπως τόνισαν – είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο στην ενημέρωση των δημοσιογράφων της Κρήτης, στην ανταλλαγή απόψεων αλλά και στην καταγραφή και αντιμετώπιση προβλημάτων αφού στο συνέδριο συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης. 

Επίσης για την εκδοτική συνεργασία εις μνήμη του Κρητικού συγγραφέα – Δημοσιογράφου Ιωάννη Κονδυλάκη πρώτου πρόεδρου της Ένωσης συντακτών ημερησίων εφημερίδων  Αθηνών, ευχαριστίες εξέφρασε στην Περιφέρειας Κρήτης, στον  Περιφερειάρχη, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου η οποία και αναφέρθηκε στο όραμα της για ίδρυση ινστιτούτου επιμόρφωσης των Δημοσιογράφων με την επωνυμία “Ιωάννης Κονδυλάκης”. Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ευχαρίστησε για την τιμή την ΠΟΕΣΥ και όλες τις παριστάμενες δημοσιογραφικές ενώσεις, καλωσορίζοντας παράλληλα όλους στην Κρήτη, εισηγητές, ομιλητές, προεδρεία, τον Γ.Γ.  Ενημέρωσης, τα μέλη των ενώσεων συντακτών, στο ενδιαφέρον συνέδριο. Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε στη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας με τον δημοσιογραφικό κλάδο ενώ ανέφερε ότι από πλευράς οικονομικής ενίσχυσης του τύπου στα προγράμματα προβολής, η Περιφέρεια Κρήτης καλύπτει πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από την κρατική πρόβλεψη του 30%.  

Στο χαιρετισμό του στην ημερίδα ο Περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως η μετάβαση στη νέα εποχή με τις πολλές προκλήσεις, η δημοσιογραφία οφείλει ν’ αξιοποιεί καινοτόμες προσεγγίσεις, να διευκολύνει το δημόσιο διάλογο και να δημιουργεί το πεδίο για την κάλυψη του κενού ανάμεσα στο κέντρο και την περιφέρεια, «ανάμεσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και στην ελληνική περιφέρεια, εκεί που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας», όπως ανέφερε. 

Ο Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης, συνεργάζεται και ενισχύει τον Περιφερειακό Τύπο, με την πεποίθηση ότι η βιωσιμότητα των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης αποτελεί βασικό πυλώνα για την αναπτυξιακή πορεία των τοπικών κοινωνιών. «Γιατί μέσα από τα δικά σας ρεπορτάζ, με τη δική σας δημοσιογραφική έρευνα αποτυπώνονται οι αναπτυξιακές προκλήσεις της ελληνικής περιφέρειας και στη συνέχεια μεταφέρονται στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες, εκεί που χαράσσονται οι πολιτικές για την ανάπτυξη των περιφερειών της Ένωσης», είπε. 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης συνεχάρη τους εισηγητές της ημερίδας, τα μέλη της ΠΟΕΣΥ για τη διοργάνωση και όλους τους δημοσιογράφους της Κρήτης και των περιφερειακών μέσων για το έργο που επιτελούν και ευχήθηκε από καρδιάς να συνεχίσουν τη δουλειά τους μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και ομαλότητας. 

Στην ημερίδα βιντεοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

Το συνέδριο χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ενώ παραβρέθηκαν βουλευτές, οι πρόεδροι των Ενώσεων Συντακτών και των Ταμείων των ΜΜΕ, των ιδιοκτητών και των εργοδοτικών Ενώσεων της Περιφέρειας, πανεπιστημιακοί, εκπρόσωποι φορέων και υποψήφιοι βουλευτές. Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ομιλητές ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου και Σταύρος Τζεδάκης οι οποίοι ενημέρωσαν τους συνέδρους για τον Τουρισμό και την γαστρονομία – αγροδιατροφικό τομέα. Επίσης ο συγγραφέας -Δημοσιογράφος Νίκος Ψιλάκης μίλησε για τον Πολιτισμό της Κρήτης και ο  Αντώνης Παπουτσάκης δημοσιογράφος, Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ μίλησε για τις τοπικές  Αθλητικές υποδομές. Επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και Πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη – Γιακουμάκη καθώς και εκλεγμένοι εκπρόσωποι δήμων και Περιφέρειας.  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί