Ναυάγιο με νεκρούς και αγνοούμενους πρόσφυγες ανοιχτά του Φαρμακονησίου εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων

Ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες που επέβαιναν σε λέμβο που βυθίτσηκε, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου ανοιχτά του Φαρμακονησίου, αλλά εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Μέχρι στιγμής και μετά από ενημέρωση που είχε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος από το αντίστοιχο Κέντρο της Άγκυρας, από τις τουρκικές αρχές έχουν περισυλλεχθεί πέντε νεκροί πρόσφυγες μέσα από τη θάλασσα και 11 σώοι από την ημιβυθισμένη λέμβο. Επίσης έχουν εντοπιστεί και περισυλλεχθεί  από τις ελληνικές λιμενικές αρχές, πέντε άνδρες καλά στην υγεία τους, οι οποίοι είχαν βγει μόνοι τους στην ξηρά πάνω στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, η Λιμενική Αρχή Λέρου ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο της νήσου Φαρμακονησίου για την ύπαρξη τεσσάρων προσφύγων στην ξηρά. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι,  31 άτομα επέβαιναν σε λέμβο προερχόμενη από τα τουρκικά παράλια, η λέμβος παρουσίασε εισροή υδάτων, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, κοντά στην οριογραμμή.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες από μία κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο SIKORSKY του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή επίσης επιχειρούν ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.  Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι δυσμενείς με νότιους ανέμους  εντάσεως 7 Μποφόρ.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί πέντε άνδρες καλά στην υγεία τους στη ξηρά πάνω στο Φαρμακονήσι, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη  υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί