Κρήτη: Πωλούσαν… “αέρα” αντί αυτοκίνητα! – Είχαν εισπράξει 10.000 ευρώ χωρίς να δουν όχημα τα θύματά τους

Σύλληψη δυο ημεδαπών  για  τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και πλαστογραφίας στα Χανιά. Οι δυο συλληφθέντες υποτίθεται ότι πωλούσαν μεταχειρισμένα οχήματα, αλλά έπαιρναν τα χρήματα από τα θύματά τους χωρίς να τους δίνουν τα αυτοκίνητα. Εξιχνιάσθηκαν έξι υποθέσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθησαν χθες (10.03.2023) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου δυο ημεδαποί (62 και 46 ετών) κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, στην ανωτέρω υπηρεσία περιήλθαν πληροφορίες ότι οι ημεδαποί  με το πρόσχημα της εισαγωγής και εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές και λάμβαναν   χρηματικά ποσά ως προκαταβολή χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα.

Προκειμένου να πείσουν τους αγοραστές για τη νομιμότητα των ενεργειών τους  παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα παραστατικά έγγραφα των οχημάτων (άδεια κυκλοφορίες κ.α) και δικαστικές αποφάσεις άρσης κατάσχεσης οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπής ενώ για την καθυστέρηση παραλαβής των οχημάτων προφασίζονταν διάφορες αντικειμενικές δυσκολίες.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας κατέλαβαν τον 62χρονο ημεδαπό κατά το χρόνο που παραλάμβανε το  προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 ευρώ από παθόντα για κάλυψη μεταφορικών εξόδων οχήματος που βρισκόταν δήθεν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ο έτερος ημεδαπός και σε έρευνα που έγινε στην κοινή τους οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα  και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας οι ημεδαποί, με την ανωτέρω μέθοδο και τη χρήση πλαστών εγγράφων  κατά το  χρονικό διάστημα από 15.02.2023 έως και 10.03.2023  είχαν προβεί στην εξαπάτηση έξι ημεδαπών αποσπώντας από αυτούς συνολικά  10.240 ευρώ .

Επίσης σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.    

Η προανάκριση διενεργείται από Αστυνομικό Τμήμα Κισαμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί