ΓΣΕΕ: Ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου της για πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου

Με ομόφωνη απόφαση, το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αποφάσισε πανελλαδική απεργία στις 16 Μαρτίου.

Το Συνέδριο αποδέχεται το πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και λέει «όχι στην ατιμωρησία» ενώ παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους «να γίνουν μια γροθιά με όλη τη νεολαία και τους ανθρώπους που αντιστέκονται».

Η απόφαση ήρθε χωρίς διαφωνίες από καμία συνδικαλιστική παράταξη κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τα δεδομένα των συνεδρίων της ΓΣΕΕ που ολοκληρώνει τις εργασίες του με την εκλογή της 45μελούς νέας Διοίκησης.

Οι εργασίες του Συνεδρίου διεξάγονται υπό το βαρύ κλίμα του εγκλήματος στα Τέμπη που άλλωστε είναι και το θέμα που κυριαρχεί. Δεύτερο σημαντικό θέμα είναι η έμμεση ιδιωτικοποήση της ΕΥΔΑΠ και η εργαλιοποίηση του κατώτατου μισθού για λόγους προεκλογικούς από την κυβέρνηση η οποία συνεχίζει να αρνείται την επαναφορά της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και του κατώτατου μισθού στους εκπροσπώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών.

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τις έντονες αντιπαραθέσεις -κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου- που έφεραν οι προτάσεις της Επιτροπής Πληρεξουσίων μεταξύ της ΔΑΚΕ (συνδικαλιστική κίνηση που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία) και της ΠΑΣΚΕ (συνδικαλιστική κίνηση που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ). Κύρια αιχμή της αντιπαράθεσης ο αποκλεισμός συνέδρων που στήριξε η ΔΑΚΕ, αποκλεισμός που πρότεινε η Επιτροπή για κάποιους υποψηφίους που προέρχονται από σωματεία «μαϊμού».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί